Скорашње поруке

Странице: [1] 2 3 ... 10
1
Ostale teme van pčelarstva / Одг: Aforizam? (atomska bomba mudrosti)!
« Последња порука Miljan Tošić послато данас у 20:00:58 »
- Gde zivis ti?
- U strahu. A ti?
- Ja u depresiji!
- O, pa mi smo komsije!
2
Ostale teme van pčelarstva / Одг: Ваше фотографије дана.
« Последња порука Радосављевић Ненад послато 17-06-2018, 09:25:18 »
Нека је са срећом.
3
Ostale teme van pčelarstva / Одг: Ваше фотографије дана.
« Последња порука Savo Todorović La послато 17-06-2018, 07:20:41 »
Petre neka je sa srećom,daće Bog da se raduješ i unucima.Živ i zdrav bio.
4
Ostale teme van pčelarstva / Одг: Ваше фотографије дана.
« Последња порука Угљеша Булатовић послато 16-06-2018, 23:34:18 »
Обичан се разум диви,
Ђе да мртав чоек живи:
У Острошке дивље греде,
Ни да пије,ни да једе,
Да му свашто очи виде,
Да код њега народ иде,
Да му своје јаде каже,
Да од њега помоћ траже,
Да не може ватра за њ'га,
Да не пали пушка на њ'га,
Да га тужне ране боле,
Да га друге вјере воле,
Чудесима да се бави,
Да га многи народ слави,
Да му тамјан тјело кади,
Да му восак душу слади,
Да над њим звона јече,
Да цареви пред њим клече-
Све то може-кад Бог рече!
 
Радован Бећировић
5
Pomoć oko korišćenja forumske tehnike / Одг: Postavljanje slika na forumu
« Последња порука jankovic milos послато 15-06-2018, 23:13:54 »
Proba
6
Pcelari hodočasnici, u reči i slici... / Одг: Традиција Српског народа
« Последња порука Marko Volarevic послато 15-06-2018, 10:28:32 »
Niko nije rekao da su Srbi bili na Lepenskom viru. Kao sto se pouzdano zna da nije ni priblizno ista struktura stanovnistva koja je gradila te iste piramide pre 4-5000god i ljudi koji sada tu zive. Zna se 100% da nisu isti ljudi. Ali je to svakako nihovo nasledje.
Genetika je mnogo uznapredovala i poslednja genetska istrazivanja mnogo toga pokazuju. Skoro je objavljeno bas istrazivanje sa nasih prostora gde se ispstavilo da delimo jako mnogo sa tim istim prvim starosedeocima na balkanu.
Grci kontinentalni koji su vecina nemaju nista sa Mikenskom civilizaciijon koja je bila naprednija od ostatak tadasnjeg sveta pa se ostatci na Kritu smatraju Grckim kulturnim nasledjem.
Mogao bih da vucem paralele jako dugo.
Ima jako mnogo stvari i tradicije na koju treba da budemo ponosni. Samo daj da ne pucamo sebi u noge!
Nismo u srednjem veku pali sa marsa, postojali smo i pre.
7
Pcelari hodočasnici, u reči i slici... / Одг: Традиција Српског народа
« Последња порука slobodanpejovic послато 15-06-2018, 09:55:55 »
 Марко,озбиљно: опоменуо си Предрага за сервирање градива,а на основу чега можеш да се поуздаш да су тачна та сад новија дела,која у принципу не би прошла ни једну западно историјску критичку анализу!? Неки људи су то сад повезали,онако,неком логиком. Ал ту нема чврстих доказа. Није да се неко одриче дела своје историје,али мени то не улива поверење. Добар су пример грци и египћани. Њихови културноисторијски споменици недвосмислено сведоче о њиховом историјском трагу и прошлости. И кад би хтели да се одрекну не би могли!
А код нас,је ово натезање,само Лепенски Вир,повезивати са Срби,и остало је скроз бледо и томе слично.
Рецимо на мом Руднику је пронађена табла Септимија Севера,2-3 век. Научници сматрају да је ово један од најстарих рудника на свету,а свакако најстарији где се непрекидно рудари. И за то имају научни докази. Са сигурношћу да се рударило пре 6000 година итд. И ја сам поносан на мој завичај. Ал не могу то да ставим у раван са Србима и нашим културним наслеђем,већ само са овим крајем.
8
Pcelari hodočasnici, u reči i slici... / Одг: Традиција Српског народа
« Последња порука Marko Volarevic послато 15-06-2018, 08:08:33 »
Dobro, a sta bi pre tog srednjeg veka?
Ili ide amebe pa srednji vek puf mi hrscani srbi odjednom.
Naravno da treba voleti ali treba voleti svako razdoblje svoje istorije. A po meni odricati se jednog veceg dela svoje istorije zarad manjeg je pucanje sebi u noge!
Svaki deo je za ponos. Ali bas to sto kazes toliki narodi bi voleli da imaju sta da kazu a ti bi svesno da nam skratis na 800-900god. a ima je mnogo vise.
Kao kada bi Grci rekli e nasa istorija i sve vezano za nas je staro 1000-1500god. Da to neko izjavi proglasili bi ga za najvecu budalu i istoriji Grcke.
Ili Egipcani kazu e ove piramide, svasta, odakle te gluposti ovde mi postojimo samo zadnjih 1000god. Od kada smo Muslimani batali onih 5000god pre toga...
Ti si pobednik! Da postoji neka plaketa svakako bi je dobio!
Zato nam i jeste ovako zato sto svaka tura strucnjaka kada zajasi vice i radi isto. Srusiti sve pre mene, pre mene nema nista a posle mene potop. To je taj pobednicki mentalitet  ;D
9
Колега Моратић објаснио. Нисмо дошли с козама са Карпата,али са тотемима и трибалима немамо везе. Ми смо европски хришћански народ,Жича,Студеница,Хиландар,Пећ,Цетиње,Карловци,Сент Андреја,Газиместан,Чегар,Мишар,Вучји до,Цер,Колубара,Мојковац,Крф,Кајмакчалан,то је наша лична карта,историје има за читав континент. Ако то неког не испуњава,него Перун и словенска митологија у реду. Неки народи би дали све што имају за који квадратни дециметар неке средњовјековне фреске из наших манастира. То један племенски дивљачки народ није могао да има. Успење из Сопоћана је највеличанственија фреска цијелог Источног хришћанства. Турци кад су пљачкали Дечане,гребали и стругали злато са пода цркве. ,,Ако је један овакав геније толико волио свој народ,онда мора тај народ да нешто вриједи." -Један Американац о Владики Николају.
10
Древни Срби нису хтели да прихвате Хришћанску веру, док нису први мисионари прилагодили Хришћанство паганским обичајима код древних Срба. Древни Срби су паганска божанства као заштитнике дома. Мисионари су тај обичај прилагодили хришћанству и уместо паганских богова, додали хришћанске Свеце и тако је настала главна одлика Српског Православног Хришћанства, а то је слављење свеца заштитника дома. Ово наводим као пример да је Марко у праву, јер да би се схватиле неке ствари, треба ићи далеко у прошлост.
Странице: [1] 2 3 ... 10