Savez Pčelarskih Organizacija Srbije - Forum SPOS Info

Sasvim opuštene teme, nevezane za pčelarstvo => Ostale teme van pčelarstva => Тему започео: Dobos Atila 02-11-2014, 12:06:16

Наслов: GMO
Порука од: Dobos Atila 02-11-2014, 12:06:16
Transatlantska trgovina , TTIP ,   ako se pregovori zavrse i pocne trgovina neminovno je da ce gmo preplavit i nas .  Stavite u translet , glavninu cete razumet http://www.mtvsz.hu/oriasi_trojai_falo_jott_budapestre__tiltakozasul_az_eu_usa_szabadkereskedelmi_targyalasok_ellen (http://www.mtvsz.hu/oriasi_trojai_falo_jott_budapestre__tiltakozasul_az_eu_usa_szabadkereskedelmi_targyalasok_ellen)

http://ec.europa.eu/trade/policy/in-focus/ttip/questions-and-answers/index_hr.htm (http://ec.europa.eu/trade/policy/in-focus/ttip/questions-and-answers/index_hr.htm)
Наслов: Одг: GMO
Порука од: Петар Пантелић 03-11-2014, 20:46:06
  Нема нам друге, већ сви на улицу! >:(
Наслов: Одг: GMO
Порука од: Горан Чакардић 14-06-2018, 12:55:36
Jasno označavanje GMO u hrani u Francuskoj

Narodna skupština Francuske usvojila je amandman kojim se traži da se svaka “hrana stavljena na tržište u Francuskoj” mora posebno označiti ako se u proizvodnji koriste neki GMO proizvodi.

Usvajanje amandmana, predloženog od strane ekološke grupe za zaštitu životne sredine France Nature, iznenadio je mnoge. Predsedavajuća Komisije za održivi razvoj, Barbara Pompili, koja je inicirala amandman rekla je da će on omogućiti Vladi da “bolje vrednuje rad farmera”. Uz to smatra da je usvajanje amandmana “važan napredak u informisanju potrošača o GMO, poreklu sirovina, hemijskim tretmanima. “Glasanje su pozdravili i aktivisti koji su je nazvali “pobedom za potrošače”.            (poljoprivreda.info)