Sasvim opuštene teme, nevezane za pčelarstvo > Pomoć oko korišćenja forumske tehnike

Upozorenje - Lažni nalozi

(1/5) > >>

Igor Radunovic:
Na našem forumu su se pojavili lažni,odnosno dvostruki nalozi.Neki članovi su verovali da ce tako što ce se registrovati punim imenom i prezimenom,rešiti problem pisanja,i da ce moći da pišu svašta,skrivajući se iza tudjeg,ili nepostojećeg imena.Na njihovu žalost,to na ovom forumu nije dozvoljeno a ni moguće,zato što forum poseduje brojne tehnike za pronalaženje istih.
Evo jedne od tih tehnika na osnovu IP adrese:

Kao što vidite,očigledno  je da je u pitanju isti čovek sa različitim imenima,a lažno predstavljanje je zabranjeno svuda pa i kod nas.
Upozorio bih članove,da ovo ne rade,da ćemo svakog takvog pronaći i da će isti biti najstrožije kažnjen,trajnim isključivanjem oba naloga.

Slobodan Sjekloca:
Zelim da kazem da po teoriji dva razlicita clana mogu da imaju istu ip adresu ali nikako istovremeno. To je cest slucaj kod korisnika 3G interneta i kod onih koji imaju kablovski internet.
Danas je svako internet servis provajder i ne radi svoj posao kako treba. To se odnosi prevashodno na niskobudzetne internet servis provajdere sa malim opsegom ip adresa.
Svakako se treba proveriti zloupotreba i vreme ko kada pise sa iste ip adrese. Taj ko to radi ne zna sta je ip adresa i kako istu moze promeniti ali pohvale za administraciju sajta.

Dragoljub Krstic:
О овоме нема потребе расправљати.

Као што је колега горе рекао, зна се шта може, а шта не.

И још једном молим све да ово упозорење, које је Игор поставио схвате најозбиљније!!

Dragan Djordjevic:
 Igore izvini druže, ali mislim da grešiš...
 Vidi, server, provajder i ostali sistemi, bla.. bla... svakom (odnosno većini) korisnika dodeljuju proizvoljnu dinamičku IP adresu. To je problem do naših provajdera. Kao što je Slobodan naveo, čak 1000 različitih ljudi u toku dana mogu da dobiju istu IP adresu i da je koriste, ali u različitim vremenskim intervalima. Pod uslovima da idu preko istog provajdera, samo tada mogu da imaju iste IP adrese.
 U isto vreme je opasno ako se pojavi ista IP adresa za dva korisnika, što je praktično nemoguće, i da oba ili više budu logovana u istom trenutku na server gde je okačen sajt SPOS-a. To je već problem do servera i zaštite.
 Jedino ako sumnjaš, a pretpostavljam da ima neki razlog što je tako, jer mi obični ne možemo da vidimo šta se u pozadini dešava, možeš, ako imaš mogućnosti da proveriš sa kog broja telefona ili WiFi mreže je došao signal i da li je reč o istom korisniku koji možda ima dva naloga na serveru. Kapiraš? Ako su različiti brojevi telefona, a istovetno trajanje vremena naloga na sajtu sa istom IP adresom, e onda HUSTON WE HAVE A PROBLEM.
 U svakom slučaju mislim da nema nikakvih razloga za napad na server na kome se nalazi SPOS-ov sajt i na sajt konkretno jer je ovde baš sve javno i prosto. Eto toliko. Ako imaš nešto da me pitaš ili sumnjaš rado ću ti pomoći, samo pošalji PP. Pozdrav.

zivomir gujanicic:
 ДРАГИ ПРИЈТЕЉИ ДА СЕ НЕ БИ НЕКО ИГРАО СА МОЈИМ УГЛЕДОМ ОДЈАВЉУЈЕМ СЕ САМ СА ОВОГ ФОРУМА . И ЖЕЛИМ ВАМ ПУНО УСПЕХА У ДАЉЕМ РАДУ. ЖИВОМИР ГУЈАНИЧИЋ

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију