Sasvim opuštene teme, nevezane za pčelarstvo > Moj grad, moje selo...

DRVAR

<< < (2/16) > >>

Ivan Dojcinovic:
  Sale svama cast na trudu ipak sam od tebe i nesto naucio  a i fotografije su dar za oci.     Pozdrav iz Surdulice

Rade Stevanovic:
Saša, to je jedan od lepših predela stare Jugoslavije, barem ono što sam ja obilazio, posebno me je oduševio Martinbrod, kliko se sećam jeo sam pastrmke u restoranu kod Pere, ima vodenica na restoranu, potok protiče pored same bašte restorana gdje su bazeni za pastrmke. u Drvaru sam bio negjde  85 ili 86 godine i naravno obišao pećinu. lep ti je rodni grad a i pčelinjak, ma cela moja Bosna je lepa.

sasa bauk:
Martin Brod je sigurno uz Plitvicka jezera i jos neka mjesta jedno od najljepsih predjela bivse Jugoslavije.
To je mjesto kraj Drvara u kome se spajaju dvije prelijepe rijeke.Unac i Una.U tom mjestu i Unac i Una su divlje planinske rijeke.Tu izlaze iz  kanjona i razlijevaju se u bezbroj tokova po cijelom Martin Brodu.Samo mjesto ima nekoliko desetina kuca i maltene kroz dvoriste svake kuce protice neki rukavac rijeke.U samom mjestu Una pravi predivan slap koji je i simbol Martin Broda,   Rade,restoran kod Pere i sada radi. Uvjeravam te da je sve isto kao i te 85-te godine kada si ti bio.Jedan rukavac Une prolazi bukvalno pored baste i ribnjaka a ti mozes da pridjes i da uhvatis ribu koju ce ti osoblje spremiti za jelo.Podrucje Martin Broda je nedavno proglaseno nacionalnim parkom.Kad dodjete u Martin Brod imate osjecaj da je vrijeme stalo.Dok stojite ispred starog manastira Rmnja starog preko 500 godina, http://www.manastir-rmanj.com/2010-05-09-20-33-06 ,osjetite neku zadivljujucu tisinu koju narusava samo huk divljih rijeka.Posebno je impozantan skoro 30 metara visoki slap na uni,Štrbački Buk,
 
  .
Drvarski kraj se posebno odlikuje surovom divljinom i netaknutom prirodom.Sve te prirodne ljepote su specificne po tome sto su i dan danas iste kao i prije hiljadu godina ili onda kada su nastale.
Pored divljih rijeka taj kraj odlikuju i nepregledna prostranstva pod stogodisnjim sumama.U rejonu planine Klekovace postoji jedan dio u koji jos nisu usle masine za eksploataciju sume.To je prasuma LOM.To je pored prasume Perucice jedina prasuma u BIH.Rejon je vrlo nepristupacan i oivicen ogromnim stijenama obraslim sumom.Ne postoje masine kojima je moguce vrsiti eksploataciju i izvuci sumu iz tog rejona.Pogotovo to nije mogla primitivna samarica.
http://www.youtube.com/watch?v=44xGe445kiE
Pored mnogih prorodnih ljepota posebno treba istaci Šatorsko jezero,

rijeku Bastasicu,
Titovu Pecinu,
  .
Pecina je specificna po tome sto samo za nekoliko dana sva voda presuši,

Rade Stevanovic:
a u sale vrati me u neke lepe uspomene, svaka čast.

Vladimir Kovacevic:
 Saša,Drvar je lep gradić a Priroda i njene lepote u kom se nalazi i koje ga okružuju je posebna,upravo sve što si prikazao.Malo je takvih predela u Evropi.
 Imao sam prilike da mnogo toga ovde prikazanog obiđem i vidim,sad me podseti na sve i hvala ti za ove predivne snimke i fotografije.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију