Аутор Тема: Registrovanje novih korisnika i poneko uputstvo za snalaženje  (Прочитано 19594 пута)

0 чланова и 1 гост прегледају ову тему.

s_colak

  • Гост
Registrovanje novih korisnika i poneko uputstvo za snalaženje
« послато: 09-10-2008, 13:11:52 »
Želimo da vam objasnimo, poštovani posetioci foruma, kako ide procedura registrovanja novih korisnika da biste znali i razumeli neke naše poteze:

1. Korisnik koji kada dodje na naš forum i poželi da se registruje, u procesu registracije obavezno mora da potpiše sporazum, i tako prihvati sva pravila koja odredjuju norme ponašanja na forumu. Potpisivanje sporazuma se simbolicno odradi stavljanjem kvacice ispred dugmenceta "Slažem se" i time prihvata opšta pravila i kodekse ponašanja koja na forumu važe.

2. Nakon toga korisnik mora da sačeka neko vreme da uredništvo proveri da li je ispopštovao pravilnik u domenu upotrebe punog imena i prezimena kao korisnickog imena pri registraciji. Proces traje onoliko vremena koliko je potrebno da uočimo da se neko nov registrovao. Posao administratora je volonterski, pa ne treba ocekivati da bude sve vreme prisutan na forumu. Znači, procedura verifikacije  može da potraje minut - dva a najvise nekoliko sati. Po završenoj proceduri registrovanja, novi korisnik će dobiti e-mail i od tog trenutka postaje punopravni član foruma. U vašem je interesu da dajete ispravne e-mail adrese, jer ce samo tako proces registracije i slanja obaveštenja biti odrađen kako treba.

3. U slucaju da buduci korisnik pri registraciji ne stavi svoje puno ime i prezime, nalog mu nece biti odobren a isti će biti zamoljen da se ponovo registruje onako kako to pravilnik foruma zahteva. Takodje, kasnija izmena e-mail adrese je nemoguća jer će skripta foruma odmah signalizirati administratoru ovaj pokušaj. Administrator će odlučiti da li da dozvoli ovu izmenu ili ne.

4. Svakom korisniku omogućeno je da 15 minuta vrši takozvano editovanje - ispravljanje eventualnih grešaka u svojim porukama. Nakon toga eventualne izmene će moći da radi samo urednički tim.

5. Po završenoj registraciji imaćete jedinstveno ime na forumu. Šta to znači? Znači da niko više neće moći da koristi isto ime i prezime sem vas. Istovremeno vas upozoravamo da pri kasnijim prijavljivanjima na diskusije morate doslovno koristiti ime i prezime kao i šifru pod kojom ste se registrovali. Svaka promena veličine slova ili redosleda istih, kao i promena ćirilica-latinica, kako u korisničkom imenu tako i u lozinki pri prijavama neće vam dozvoliti ulazak, takozvano logovanje na forum. Znači, precizno ime i prezime i šifra su preduslov da možete da koristite pravo pisanja na forumu.
« Последња измена: 16-01-2014, 12:33:36 Aleksandar Lazovic »