Sasvim opuštene teme, nevezane za pčelarstvo > Moj grad, moje selo...

Gacko.. i okolina

(1/91) > >>

Petar Petrović:
Evo za početak nekoliko fotografija Gacka i okoline.

Tihomir Mačkić:
Šteta što nikad ne stignem da obiđem mjesta poput Gacka, Trebinja, Nevesinja ... divna priroda, jedino je ona predzadnja slika kvari.
Pozdrav!

Ivan Ristic:
Петре као и увек прелепе слике,а и пејзажи Гацка и околине

Moma Milovanovic:

--- Цитат: Petar Petrović  08-02-2011, 21:36:13 ---Evo za početak nekoliko fotografija Gacka i okoline.

--- Крај цитата ---

Petyre. da li je ovo Fazlagica kula...?

Petar Petrović:
Momo, ako misliš na ove zadnje fotografije u nizu, nije u pitanju Fazlagića kula. Pod tim imenom se podrazumjeva više sela, od rata na ovamo uglavnom praznih. Kada nađem te fotografije, poslaću i njih.
A da malo pojasnim ovo što sam poslao u prethodnoj poruci. Na fotografijama su po redosledu prikazani:
1.Crkva koja se (već dugo vremena) gradi u centru
2. Crkva u selu Danići
3. Detalj iz sela Danići
4.Hidro akumulacija Vrba (za potrebe Termoelektrane), u pozadini motel Klinje. Motel je iznad brane Klinje (o njoj sledeći put), na vrlo lijepom mjestu. Trenutno se malo uređuje (privatizacija), a prije rata je bio destinacija koju su posjećivali turisti na putu za more, a bilo je i političara, pisaca, glumaca itd
5.Sitni mali objekat je motel Košuta (pored puta Gacko-Trebinje)
6. i 7. Pogled na planine iznad Gacka
8.Odlagalište PK Gračanica (Tihomire, od nečega se mora živjeti. Da nije tog rudnika mjesta poput Gacka, Trebinja, Nevesinja bi i meni bila potpuna nepoznanica)
9. 10. i 11. detalji iz Gacka.  Ove rode su raritet. Za 28 godina koliko živim u Gacku ne znam da sam ikada vidio i jednu ali 2006. jedan par se gnijezdio u blizini moje zgrade, pa sam ih „ulovio“
12. 13. i 14. neka stara građevina, ko zna iz kojeg vremena. Nalazi se na visokoj stijeni, iznad korita rijeke Gračanice, u neposrednoj blizini TE.

Na narednim fotografijama su uglavnom motivi iz ranijih godina. Na zadnjoj se vidi brana Klinje, a fotografisano je iz motela koji sam spomenuo ranije. Ova brana je najstarija lučna brana na Balkanu, koju je Austrougarska, prije više od 100 godina, izradila za potrebe navodnjavanja gatačkog polja. ::)

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију