Rođen sam na
Sv Luku--Sv Petra Cetinjskog leta gospodnjeg
1949 10 31 kući u St Kostolcu. U noći na slamarici od zvezda i snova.
Ljuljala me i nadojila pesmama u kolevci od jasike, mati i baba moja.
Gazio sam bosim nogama po duginim bojama. Sa 6 7 godina pokrenuo sam potok
posrebljenih misli, gledao pčelice I služao njihovo zujanje, pio sam vodu sa bunara iz dugačkog vrga što mi deda spremio, zlatnu potkovicu našao sam pored Mlave u vrbaku
i još je ljubomorno čuvam, donosi mi svakodnevnu sreću ,i upućuje me na pravi put
put mira i poštenja.primljenog od oca moga
Volim da darujem, imao sam i nemao, pamtio sam i praštao, i stalno se Bogu molim
Posejao sam sina Bojana i ćerku Maju koji stvoriše svoje porodice i to mi je moje blago
Živim u St Kostolcu sa majkom i ženom, otac mi je preminuo 2009 god radimo sa stotinu košnica i imam toliko sreće sa njima da mi taj rad daje nadahnuće za život i kretanje i za bolje sutra.
Imam vremena da volim sve što je milo i drago jer od Boga sam dat da budem takav
i dat anđelima pčelama.
11. maja 2011 majka mi je preminula
Majka je majka i svi smo vezani za svoju majku.
Majka nam je karakterna osibina.
Sada sa pčelicama radim sa svojom suprugom
Život se nastavlja i ide svojim tokom kako je od boga dat a i zapisan
Uzgojom pčela počeo sam da se bavim 1967 god
U predstavljanju napisah nešto o sebi, a sada ću se potruditi da vam pokažem u slici svoj pčelinjak.
Ne znam koliko ću uspeti i da li će vam se svideti. Pčelinjak je na nadmorskoj visini od 85m.
Pola, odnosno, 50-ak društava okrenuta su prema istoku, a drugih 50-ak prema jugu. Razliku u prezimljavanju nisam primetio. U pčelinjaku imam samo DB košnice u više varijanta, sa polu ramovima ,zatim sa medišnim i plodišnim ramovima istih dimenzija zatim skraćenim plodišnim ramovima. Zazimljavanje vršim sa plodištem i medištem jer sam zaključio da najbolje tako opstanu društva u toku zime i dolazi do najbržeg razvijanja u proleće. Na pčelinjaku se nalazi kuća opremljena i sa svim potrebnim uslovima za ceđenje meda. Kao penzioner pčelarstvom se bavim iz hobija,nije mi glavni osnovni prihod, a kod rada sa pčelama pomaže mi supruga. Košnice sam izrađujem,samo za svoje potrebe.U poslednje vreme počeo sam i da kupujem gotove jer se ne može sve postignuti.
Evo još slika sa pčelinjaka Slobodana Jevtića