Аутор Тема: Motorna testera  (Прочитано 11390 пута)

0 чланова и 1 гост прегледају ову тему.

Ван мреже Stankovic S. Miodrag

• Novi stanovnik
  • Поруке: 185
  • Године: 50
  • Локација: Beograd
Motorna testera
« послато: 25-03-2012, 16:30:57 »
Pozdrav svima

trazio na forumu temu o motornim testerama a cini mi se da sam je i video ali ne nadjoh - sa pretragom mi daje jedno 4 pronadjena rezultata a tu se samo spominju motorne testere...

O cemu se radi - kupio bih polovnu motornu testeru  - kakva su iskustva i preporuke, na sta obratiti paznju a ono sto me najvise interesuje - zna li neko dobar servis koji se i bavi prodajom motornih testera jer mi se cini nekako najsigurnije uzeti to sa preporukom ili od nekog sa foruma ko ipak ne zeli samo da proda vec da to uradi i posteno ...

Moje misljenje - bolje neka starija a poznatija jer ove nove a iste marke mi ne ulivaju bas poverenje - cuo sam da su slabijeg kvaliteta...

Pozdrav Miodrag

Ван мреже Sasa Pesic

• Starosedelac
  • Поруке: 357
  • Године: 35
Одг: Motorna testera
« Одговор #1 послато: 25-03-2012, 16:38:31 »
Uzmi Husqarnu ili stihl,obrati paznju da imaju metalno kuciste gde stoji radilica.Zavisi i zasta ti treba,ja sam uzeo jednu koja je u nizu prvi profesionalni model i zadovoljan sam.Za moje potrebe je sasvim dovoljna.

• Novi stanovnik
« Одговор #2 послато: 25-03-2012, 16:53:13 »
Slazem se sa tobom kolega da treba uzeti Stihl ili Husqarnu - to mi je i izbor mozda Dolmar a da pojasnim zasta mi treba - znaci drva za ogrev manja kolicina, poneko stablo starog voca ima i velikih neke kruske i jabuke koje nit cvetaju nit radjaju, poneka bukva a najvise ona tanja stabla koja su izrasla do 5-10 cm i samo prave guzvu a nicemu ne sluze, poneka breza koja je na ovom podrucju pravi korov i to je to...

Ne treba mi za neki tezak rad ali opet ...

Ako neko ima preporuku neka se oglasi...

Pozdrav Miodrag

Ван мреже milinko vucetic

• Starosedelac
  • Поруке: 321
  • Године: 39
  • Локација: Josanicka Banja
« Одговор #3 послато: 25-03-2012, 17:39:01 »
Ja imam huskvarnu 371 sa dekopresorom,donešena polovna ali servisirana iz Švajcarske.Radi ko sat.Nisam neki veliki stručnjak,ali sam u principu pričao sa nekoliko drvoseča na području Kopaonika.Takva testera bi trebalo da ima zvonak i rezag zvuk,da prima gas bez ,,njukanja",da pali gotovo uvek iz cuga,sem naravno kada je hladna,da ima solidnu kompresiju.To ćeš da proveriš tako što ćeš testeru da uhvatiš za ručicu kanapa za paljenje i pustiš da slobodno pada.Ako se kanap brzo izvuče,karike ili klip i stublina su ti pri kraju,u protivnom testera ne bi trebalo da bude loša,pogotovu za te tvoje potrebe.Ne znam koliko sam ti pomogao,ali pri kupovini polovnih stvari,trebalo bi da znaš,bitno je imati i nešto sreće.

Ван мреже zdravkoobradovic

• Urednik foruma
  • Поруке: 4.243
  • Године: 57
  • Локација: Bačka Palanka
Odg: Motorna testera
« Одговор #4 послато: 25-03-2012, 21:48:12 »
"SOLO " je u vrhu a i pomenute marke  nisu loše dapače , ako naletiš na Oleomak nemoj bežati jako je izdržljiva.
   pozdrav

Ван мреже Sasa Ilic PILE

• Starosedelac
  • Поруке: 2.306
  • Године: 41
  • Локација: NIŠ / DONJI DUSNIK * ZAPLANJE
  • dolce vita
« Одговор #5 послато: 26-03-2012, 11:56:40 »
Ja imam Jonsered od 3.2 ks  brza u pm. a i sece ko zilet Zavisi za sta ti treba testera ali ako nisi profi uzmi Vilager od 3.5 ks promeni joj mac i lanac i za 20 000 imas odlicnu testeru imao sam je pa znam. Decko kome sam je prodao je koristi vec tri godine i obara po 100 m drva godisnje  Od profi testera  samo one preko 70000 hiljada pa nagore u zavisnosti od potreba, Marke Jonsered Husvarna, Sthill, Dolmar, i to je to.

Ван мреже Sasa Ilic PILE

• Starosedelac
  • Поруке: 2.306
  • Године: 41
  • Локација: NIŠ / DONJI DUSNIK * ZAPLANJE
  • dolce vita
« Одговор #6 послато: 26-03-2012, 11:59:07 »
Aha sad sam procitao za sta ti treba uzmi Viliger, neces da se pokajes, moze i Opem, i Oleomac

Ван мреже Slobodan Stanojkovic

• Starosedelac
  • Поруке: 5.129
  • Године: 56
  • Локација: vranje
  • ko zna i zna da zna, sledi ga
« Одговор #7 послато: 26-03-2012, 12:10:35 »
www.atcsremcica.rs/
agro tehnic centar Beograd
McCULLOCH
 X20
Mot.testera namenjena za amatersku upotrebu.

Cena: 24.900,00
ova marka nije losa, u rangu je sa ostalim svetskim proizvodjacima.
Za bolesne - postoji bolnica, za lude - postoji ludnica, za budale nema nista, zato ih ima svuda!

• Novi stanovnik
« Одговор #8 послато: 26-03-2012, 15:26:47 »
Pa evo hvala svima na odgovorima a ja nesto kontam:

- uzeti ovaj Vilager pa polako ali je nov ili
- polovna Husqvarna e-440 za 200E a nasao sam i Jonserad 2045 - turbo za 150 E ili Stihl 041Av za 140 E

pa sad covek treba da bude pametan?

Covek u Topoli (u jednom selu pored Topole na 10-tak km) ima dosta ovog alata, dovozi iz inostranstva, odmah je rekao da ih ne servisira pa prodaje vec bira dobre ali pitanje je sad... U svakom slucaju Vilager imam da kupim u prodavnici i kraj price a ovo polovno - od Topole pa do ravne - Vojvodine...

Mnogi kazu ipak da je i polovni Stihl ili Husqvarna bolja od kineza ...

Pozdrav Miodrag

Ван мреже Nenad Nessa Markovic

• Starosedelac
  • Поруке: 401
  • Године: 34
  • Локација: Kumodraz - Beograd
« Одговор #9 послато: 26-03-2012, 15:40:58 »
Stihl je stihl marka je marka ali trebas voditi racuna o stanju, vec sam ti rekao kakva je potrosnja mog trimera Vilager, stihl mi testera radi bespperkorno i sve je ok doduse jednom kupim perac polavan iz svabije firmiran kerher i do danas dani sam ga popravljao vise puta nego sto sam kola oprao, tako da nisam pametan sta da ti preporucim, mali motori su jako osetljivi i kad pocnu da lose rade tu je kraj ubijes se popravljajuci a rezultat slab, pozdrav komsija

Ван мреже zdravkoobradovic

• Urednik foruma
  • Поруке: 4.243
  • Године: 57
  • Локација: Bačka Palanka
« Одговор #10 послато: 26-03-2012, 16:15:15 »

Ван мреже Moma Milovanovic

• Starosedelac
  • Поруке: 5.649
  • Године: 63
  • Локација: Valjevo-Osecina-Gornje Crniljevo
« Одговор #11 послато: 26-03-2012, 16:32:45 »
Stankovic:Mnogi kazu ipak da je i polovni Stihl ili Husqvarna bolja od kineza ...

Ova konstatacija uvek stoji. Broj 1 je STIL, 2 HUSQVARNA, pa onda velika pauza ....i posle toga svi ostali.....

Ван мреже Stanković Miodrag

• Starosedelac
  • Поруке: 1.454
  • Године: 62
  • Локација: Sombor
  • Rđa za zlato ne prijanja1
« Одговор #12 послато: 26-03-2012, 19:21:53 »
Vilagr imam motorku, trimer i atomizer za prskanje voća sve tri mašine su za sada perfektne korstim ih za svoje potrebe(amaterski) a platio sam ih četvrtinu od poznatih marki.
Pozdrav!

Ван мреже Stanković Miodrag

• Starosedelac
  • Поруке: 1.454
  • Године: 62
  • Локација: Sombor
  • Rđa za zlato ne prijanja1
« Одговор #13 послато: 26-03-2012, 19:23:11 »
Vilagr imam motorku, trimer i atomizer za prskanje voća sve tri mašine su za sada perfektne korstim ih za svoje potrebe(amaterski) a platio sam ih četvrtinu od poznatih marki. 8)
Pozdrav!

• Starosedelac
« Одговор #14 послато: 26-03-2012, 21:35:24 »
G. Miodraze koliko Vam trosi trimer i ja imam villager ali trosi ko ruska vozila ne mogu se goriva navuci

На мрежи Tadić Savo

• moderator
  • Поруке: 5.191
  • Године: 36
  • Локација: Stanišić
  • što ne želiš sebi ne poželi ni drugom.......
« Одговор #15 послато: 26-03-2012, 21:39:11 »
Gazda Mile ima najmanji od 0,7 kw taj ne trosi puno , ja sam kupio najveci od 1,2 ... taj trosi dosta , isto i testera . dobra je za iseci ponesto ali za veliki posao nije , trosi puno goriva, mozda je zbog maca i lanca ? ? ?
http://spos.info/forum/index.php?topic=15387.0

....prvo skoči pa reci hop....

• Starosedelac
« Одговор #16 послато: 26-03-2012, 22:00:58 »
i moj trimer 1.2 ubi potrosnja da mi neko pricao ne bi verovao, motorka stil trosi neznatno ali trimer katastrofa

Ван мреже Moma Milovanovic

• Starosedelac
  • Поруке: 5.649
  • Године: 63
  • Локација: Valjevo-Osecina-Gornje Crniljevo
« Одговор #17 послато: 26-03-2012, 22:08:50 »
i moj trimer 1.2 ubi potrosnja da mi neko pricao ne bi verovao, motorka stil trosi neznatno ali trimer katastrofa

Neso ne sekiraj se jedna obicna nadnica se krece oko  30 evra, a koliko tvoj trimer sredi korova sa samo l litar goriva....

Ван мреже Slobodan Stanojkovic

• Starosedelac
  • Поруке: 5.129
  • Године: 56
  • Локација: vranje
  • ko zna i zna da zna, sledi ga
« Одговор #18 послато: 26-03-2012, 22:12:01 »
Ko vam je kriv kad nemate trimere kao Nenad od Krusevca grada, i jos ih muze! Idealan spoj lepog i korisnog;D
Za bolesne - postoji bolnica, za lude - postoji ludnica, za budale nema nista, zato ih ima svuda!

Ван мреже ćosić vladica

• Rado viđen gost
  • Поруке: 53
  • Локација: aleksandrovac župski sl.vitkovo
« Одговор #19 послато: 26-03-2012, 22:27:00 »
husvarna 371 zakon!!!!!
poznata je činjenica daje pčelinje društvo naj organizovanije živo biće na planeti