Добродошао из братске Русије.
Срби и Руси су заувек браћа!
Причајте нам како је то код вас у Русији, колико месеци траје активни део сезоне...које се паше могу искористити, како радите припрему друштава за пашу...
Крајем марта изложујемо пчеле зимовању. Још има снега. Ако временске прилике то дозвољавају, пчеле обављају чишћење. Први полен - од почетка априла: врба, коњско копито (мать-и-мачеха - по-русски), лук гуске. Онда лешник, ива.
У мају, дијелимо пчелињак раслојавањем. Изводимо нове матице. У јуну развијамо резнице, хранимо, додавамо расплоду. Од јула активна је колекција меда са разнотравиа (Ливадска меда - зар не?). Неко одведе пчелињак у поља. У нашем крају, многи су засадили сунцокрет. До средине августа завршава сакупљање меда. Покушавамо продати мед, ко зна како. Куповне цене су веома ниске - мање од једног долара:(.
У јесен (у септембру) припремамо пчеле за зиму, кошнице стоје у дворцу до хладног времена (новембар-децембар). Ово је просечна регија Волге.
Uzastopna poruka: 06-06-2019, 09:42:42
Ostalo od Staljina, po malo i svi ujednaceni.
Ja znam jednu pricu iz Vase zemlje. Pitali Staljina, predsednice kako bi voleli da Vas narod postuje, iz ubeđenja i autoriteta ili iz straha? On razmisli malo, pa kaze: iz straha.
Ubeđenje se moze promeniti, ali strah ostaje vecno.
I u pravu je predsednik, po tridesetak kao nekada.
Наша земља има трагичну судбину. Много жалости пило је у XX веку, посебно под Стаљином.
И сада све није глатко. Тешко је наћи добар посао, посебно након 40 година. И још много тога. Међутим, ми живимо!