Prvo da pozdravim sve prisutne clanove ovog foruma.Nadam se da sam dosao na pravo mesto s obzirom da vecina vas se bavi pcelarstvom,pa samim tim ste u kontaktu i sa insektima.Hteo bih da podelim svoje iskustvo,mozda je neko doziveo isto sto i ja.Dakle,petak uvece,kosenje trave,negde pred vece i pred sam polazak kuci,osecam strasan bol u predelu ramena sa izuzetnim osecajem zarenja.Istog trenutka se pojavljuje nepodnosljiv svrab po celom telu,a nakon nekoliko minuta i pad pritiska tacnije 80/60 koliko je izmereno u ambulanti,ukazana je medicinska pomoc u vidu 2 infuzije,3 injekcije i stanje se ekspresno stabilizovalo.Ono sto je mene najvise zaprepastilo je sto se na mestu uboda nije pojavio nikakav otok,ni jedan deo tela nije bio otecen,a narednog dana se sve povuklo kao da se nije nista desilo.Dakle od svega navedenog,samo se desio pad pritiska i svrab.Napominjem da su me i ranije ubadale i ose i pcele,ali nikakvih burnih reakcija nije bilo,samo otok i to je sve.Da li neko od vas ima predstavu koji bi insekt to mogao da bude,i da li je neko doziveo nesto slicno.Ose i pcele sam kao moguci uzrok odmah iskljucio s obzirom na jacinu uboda,strsljen koliko znam retko kad napada prvi,a i da je on bio u pitanju bila bi potpuno drugacija situacija.Ostaje samo obad!Da li recimo takva zivotinjka,na prvi pogled potpuno bezazlena,moze da izazove ovo sto se meni desilo???