Аутор Тема: SAVEZ PČELARA UNSKO-SANSKOG KANTONA - BiH  (Прочитано 3283 пута)

0 чланова и 1 гост прегледају ову тему.

Ван мреже Sulejman Alijagić

• Rado viđen gost
  • Поруке: 63
  • Локација: Ispod Grmeča: B. Krupa, BiH
SAVEZ PČELARA UNSKO-SANSKOG KANTONA - BiH
« послато: 06-02-2010, 11:19:00 »
Da vam ukratko predstavim Savez pčelara USK-a ili pčelari regije Bihać. U sastavu našeg saveza nalazi se 8 opštinskih udruženja: Bihać, Bos. Krupa, Bos. Petrovac, Ključ, Sanski Most, Bužim, Velika Kladuša i Cazin gdje se nalazi sjedište kantonalnog saveza pčelara, te SPZ "Apimed" iz Sanskog Mosta. Savez djeluje od 1996. godine sa povremenim usponima i padovima. U našoj kratkoj biografiji bi naglasio da već dvije godine uzastopno održavamo Sajam pčelartsva u Bihaću. Na kantonu smo preko dvije nevladine organizacije UCODEP iz Italije i WORLD VISION iz Kanade sa sjedištem u Banjaluci organizirali dvije škole pčelarstva. Prvu školu je vodio Prof. dr. Nikola Kezić sa Agronomskog fakulteta iz Zagreba a drugu preko World Visiona Mr. Goran Mirjanić i ja u ime saveza USK-a. Možemo se pohvaliti da smo odavno prešli tzv. granice entiteta i ostvarili jako dobru suradnju posebno sa Udruženjem pčelara "Prva pčela" iz Prijedora, koji bez ikakvih problema dozvoljavaju Sanskim pčelarima da doseljavaju svoje pčele na teritorij Prijedora, i ovom prilikom se javno zahvaljujem njihovom predsjedniku Rajku Radivojcu velikom borcu za pčelarstvo i pčelare. Također imamo dobru suradnju sa Udruženjem pčelara Zenice i Slovenskim pčelarima, gdje svake godine pravimo druženja kod nas i kod njih u Sloveniji. Česti gosti predavači kod nas su prof. Ferid Velagić iz Tuzle, Mr. Goran Mirjanić iz Banjaluke i svakako uvaženi Dr. Živadinović koji je zaista kod nas cijenjen predavač i žao nam je što zbog daljine i svojih obaveza nije u mogućnosti da nam češće bude gost. Također jedan od vrsnih predavač kod nas često boravi Prof. dr. Nikola Kezić iz Zagreba. Glavne medonosne biljke naših terena su: bagrem, kesten, lipa i livada. Do sada su prinosi bili jako dobri. Sa ovih terena su do sada na raznim sajmovima osvajane zlatne medalje za kvalitetu meda i drugih pčelinjih proizvoda, a nadamo se ubrzo i na Vašem sajmu u Beogradu.
Neka vam je medeno.
Sulejman
"Bog dragi prašta uvijek
čovjek ponekad
a priroda nikad"

Ван мреже zeljko pecanac

• Starosedelac
  • Поруке: 278
  • Године: 40
  • Локација: B.V.Selo
Одг: SAVEZ PČELARA UNSKO-SANSKOG KANTONA - BiH
« Одговор #1 послато: 06-02-2010, 11:38:18 »
            Pozdrav Sulejmane ja sam rođen u Bos.Petrovcu i živio na Bravsku deda mi se bavio pčelarstvom ali ja se od toga svega sjećam samo vrcanja koje je radio jednom godišnje.Tamo su odlični uslovi za pčelarenje preljepa i nedirnuta priroda i ako možeš postavi koju sličicu mog Grmeča.Prijatelj mi se tamo po malo bavi pčelarstvom zove se Tomica Grbić jako dobar čovjek i žao mi je što ga nema na forumu kao i više pčelara iz tih krajeva.Pozdrav zemljače i sve najbolje.

• Rado viđen gost
« Одговор #2 послато: 06-02-2010, 12:59:48 »
            Pozdrav Sulejmane ja sam rođen u Bos.Petrovcu i živio na Bravsku deda mi se bavio pčelarstvom ali ja se od toga svega sjećam samo vrcanja koje je radio jednom godišnje.Tamo su odlični uslovi za pčelarenje preljepa i nedirnuta priroda i ako možeš postavi koju sličicu mog Grmeča.Prijatelj mi se tamo po malo bavi pčelarstvom zove se Tomica Grbić jako dobar čovjek i žao mi je što ga nema na forumu kao i više pčelara iz tih krajeva.Pozdrav zemljače i sve najbolje.
Lijep pozdrav Željko.
Ma Petrovac je bogom data netaknuta priroda. Mislim da sam se upoznao sa Tomicom na jednom predavanju a mislim da je on bio u školi pčelarstva preko World Vision-a. Javiću Admiru Spahiću predsjedniku udruženja da se javi meni ili vama ovdje na spos. Svakako me raduje da imate lijepe uspomene i nadam se da ćemo se sresti na Beogradskom sajmu
"Bog dragi prašta uvijek
čovjek ponekad
a priroda nikad"

Ван мреже Nedo Bubotic

• Starosedelac
  • Поруке: 713
  • Године: 41
  • Локација: Banja Luka
  • nedo
« Одговор #3 послато: 06-02-2010, 13:12:54 »
Sulejmane dali si ti pisao dnevnik jednog pcelara i ako jesi zasto se vise nepise bilo je bas interesantno pozdrav iz Banjaluke

• Rado viđen gost
« Одговор #4 послато: 06-02-2010, 13:32:13 »
Sulejmane dali si ti pisao dnevnik jednog pcelara i ako jesi zasto se vise nepise bilo je bas interesantno pozdrav iz Banjaluke

Lijep pozdrav Nedo. Nisam ja pisao niti znam gdje je to pisano. Valjda se taj ko je pisao potpisao, ako znaš stranicu gdje je to pisano javi da pogledam. Šta ima u Banjaluci kad vam je Skupština i hoće li sve biti uredu sa Savezom.
"Bog dragi prašta uvijek
čovjek ponekad
a priroda nikad"

Ван мреже zeljko pecanac

• Starosedelac
« Одговор #5 послато: 06-02-2010, 23:21:38 »
      Pozdrav Sulejmane na žalost ne mogu na sajam zbog obaveza na poslu ali siguran sam da će još biti prilike da se upoznamo ako ništa drugo kad budem dolazio u rodni kraj.Pozdrav i sve najbolje.

Ван мреже Djoko Zecevic

• Starosedelac
  • Поруке: 1.118
  • Локација: Zlatar - Nova Varoš
    • www.zlatarpcela.org.rs
« Одговор #6 послато: 07-02-2010, 07:37:36 »
Pozdrav za kolegu Sulejmana.
Kada pročitam ovakav izveštaj (a radi se o pčelarstvu), osećam potrebu da izrazim i napišem pohvalu  svim aktivnostima koje su kako se vidi usmerene na saradnju, ljubav i poštovanje.
Svaka vam čast za to.
Ja sam bio uključen u Mersy Corps a sada sam saradnik Belgijske organizacije Karitas sa kojima dogovaram (i održavam),  predavanja pčelarima a i školi koja se priprema na nekoliko područja koje oni pokrivaju.
Inače, Goran Mirjanić, dr Zlatko Tomljanović, dr Puškadija, dr Kovačić i mnogi drugi su kod nas držali predavanje.
Pozdrav Tebi i kolegama pčelarima vašeg područja
Đoko sa planine Zlatara
(Zlatiborski okrug)
www.zlatarpcela.org.rs

• Rado viđen gost
« Одговор #7 послато: 07-02-2010, 15:46:23 »
Pozdrav za kolegu Sulejmana.
Kada pročitam ovakav izveštaj (a radi se o pčelarstvu), osećam potrebu da izrazim i napišem pohvalu  svim aktivnostima koje su kako se vidi usmerene na saradnju, ljubav i poštovanje.
Svaka vam čast za to.
Ja sam bio uključen u Mersy Corps a sada sam saradnik Belgijske organizacije Karitas sa kojima dogovaram (i održavam),  predavanja pčelarima a i školi koja se priprema na nekoliko područja koje oni pokrivaju.
Inače, Goran Mirjanić, dr Zlatko Tomljanović, dr Puškadija, dr Kovačić i mnogi drugi su kod nas držali predavanje.
Pozdrav Tebi i kolegama pčelarima vašeg područja
Đoko sa planine Zlatara
(Zlatiborski okrug)
www.zlatarpcela.org.rs

Hvala gospodine Zečević.
Mi pčelari moramo biti kao inaše pčelice vrijedni, radišni a otkad dođoh na ovaj forum sad mi žao što davno prije ne logira se da upijem znanja sa vaših postova. Hvala svima i nadam se da ćete jednog dana biti naši gosti u Bihaću ili makar kada se u Krupi održavaju dani Branka Ćopića najvećeg dječijeg književnika bivše nam zemlje i posebna mi je čast što sam u blizini njegovog mjesta rođenja Hašana. Naš Savez sa nekim opštinskim udruženjima je jesenas bio organizovano na Tašmajdanskom sajmu a mislim da ćemo i idućeg vikenda ako ne organizovano, ličnim automobilima biti na sajmu u subotu.
"Bog dragi prašta uvijek
čovjek ponekad
a priroda nikad"

Ван мреже Rajko Radivojac

• Gost
  • Поруке: 42
  • Године: 46
  • Локација: Prijedor Republika Srpska
« Одговор #8 послато: 15-02-2010, 20:41:32 »
Željko, poznajem Tomicu Grbića i mogu o njemu da kažem samo najbolje. On je često u gužvi zbog posla, pa vjerovatno ne stiže da prati forum.
Sulejmane, još jednom, zahvaljujem ti se na pohvalama, korektnom odnosu i saradnji u ime udruženja pčelara "Prva Pčela" Prijedor. Moram da dodam da je Savez pčelara USK najaktivniji u BiH u borbi protiv falsifikatora meda i upoznavanju javnosti sa činjenicama o njihovim aktivnostima. Kad bi svi učinili samo djelić onoga šta su oni uradili ovaj veliki problem bi bio riješen.

Ван мреже Ceric Dino

• Starosedelac
  • Поруке: 443
  • Године: 42
  • Локација: Zenica
« Одговор #9 послато: 15-02-2010, 20:57:06 »
Pozdrav iz Ze-Do kantona Unsko-Sanskim pčelarima iz www.APIZE.CO.BA
I ljude poslušaj, i svoje pameti imaj

Ван мреже Bauk Milos

• Doseljenik
  • Поруке: 106
  • Године: 36
  • Локација: Drvar
« Одговор #10 послато: 15-02-2010, 21:15:04 »
Sulejmane, kada će ove godine biti sajam u Bihaću? Ja pčelarim u Drvaru i rado bih posjetio vaš sajam.
Pozdrav

Ван мреже zeljko pecanac

• Starosedelac
« Одговор #11 послато: 15-02-2010, 21:41:42 »

Rajko pozdrav tebi i svim mojim zemljacima ako zbog posla uspijem na ljeto da dođem nadam se da ćemo se i vidjeti.Pozdrav.

• Gost
« Одговор #12 послато: 16-02-2010, 19:04:37 »
Željko, obavezno se javi kad budeš dolazio u naš kraj.
Pozdrav

• Rado viđen gost
« Одговор #13 послато: 17-02-2010, 18:40:59 »

Lijep pozdrav Željko.
Stupio sam u kontakt sa predsjednikom udruženja pčelara iz Petrovca Admirom Spahićem da prenese vaše pozdrave za Tomicu Grbića koji je i predsjednik Skupštine udruženja i rekao mu da ga tražite pa da se uključi na forum. Zauzet je nekim poslovima ali se nadam da će Tomica, sad ga se i ja sjećam sa jednog predavanja, naći vremena za forum. Svako dobro i dao sam ipak glas za Vaš pčelinjak iako su svi krasni zaista.
Svako dobro.
Sulejman
"Bog dragi prašta uvijek
čovjek ponekad
a priroda nikad"

• Rado viđen gost
« Одговор #14 послато: 22-03-2010, 20:32:55 »
Da vam ukratko predstavim Savez pčelara USK-a ili pčelari regije Bihać. U sastavu našeg saveza nalazi se 8 opštinskih udruženja: Bihać, Bos. Krupa, Bos. Petrovac, Ključ, Sanski Most, Bužim, Velika Kladuša i Cazin gdje se nalazi sjedište kantonalnog saveza pčelara, te SPZ "Apimed" iz Sanskog Mosta. Savez djeluje od 1996. godine sa povremenim usponima i padovima. U našoj kratkoj biografiji bi naglasio da već dvije godine uzastopno održavamo Sajam pčelartsva u Bihaću. Na kantonu smo preko dvije nevladine organizacije UCODEP iz Italije i WORLD VISION iz Kanade sa sjedištem u Banjaluci organizirali dvije škole pčelarstva. Prvu školu je vodio Prof. dr. Nikola Kezić sa Agronomskog fakulteta iz Zagreba a drugu preko World Visiona Mr. Goran Mirjanić i ja u ime saveza USK-a. Možemo se pohvaliti da smo odavno prešli tzv. granice entiteta i ostvarili jako dobru suradnju posebno sa Udruženjem pčelara "Prva pčela" iz Prijedora, koji bez ikakvih problema dozvoljavaju Sanskim pčelarima da doseljavaju svoje pčele na teritorij Prijedora, i ovom prilikom se javno zahvaljujem njihovom predsjedniku Rajku Radivojcu velikom borcu za pčelarstvo i pčelare. Također imamo dobru suradnju sa Udruženjem pčelara Zenice i Slovenskim pčelarima, gdje svake godine pravimo druženja kod nas i kod njih u Sloveniji. Česti gosti predavači kod nas su prof. Ferid Velagić iz Tuzle, Mr. Goran Mirjanić iz Banjaluke i svakako uvaženi Dr. Živadinović koji je zaista kod nas cijenjen predavač i žao nam je što zbog daljine i svojih obaveza nije u mogućnosti da nam češće bude gost. Također jedan od vrsnih predavač kod nas često boravi Prof. dr. Nikola Kezić iz Zagreba. Glavne medonosne biljke naših terena su: bagrem, kesten, lipa i livada. Do sada su prinosi bili jako dobri. Sa ovih terena su do sada na raznim sajmovima osvajane zlatne medalje za kvalitetu meda i drugih pčelinjih proizvoda, a nadamo se ubrzo i na Vašem sajmu u Beogradu.
Neka vam je medeno.
Sulejman

SKUPŠTINA SAVEZA PČELARA USK-a

Savez pčelara USK-a
Cazin, Mala Lisa bb E-mail: pcela@bih.net.ba; predsjednik Saveza: 061 787 161
predsjednik Skupštine: 062 109 605; podpredsjednik Saveza: 061 443 960

Danas 21.03.2010. godine u prostorijam Saveza pčelara USK-a u Cazinu održana je peta redovna Skupština Saveza pčelara USK-a.
Na sjednici je bilo osam tačaka dnevnog reda. U uvodnom dijelu Skupštine goste je pozdravio predsjednik Saveza pčelara USK-a prof. Sulejman Alijagić i svim članovima i gostima poželio dobrodošlicu. Nakon toga riječ je dao direktoru Poljoprivrednog zavoda Mr. Smailu Toromanoviću, koji se zahvalio na pozivu i ukratko pohvalio dosadašnju suradnju Saveza pčelara USK-a te naglasio da je Savez pčelara USK-a, i pored teškoća sa kojima se pčelari susreću jedno od najobrazovanijih i najorganizovanijih udruženja od svih poljoprivrednih udruženja. Također je pohvalio dobru suradnju našeg Saveza koja je krunisana potpisivanjem memoranduma o razumjevanju našeg Saveza sa uredom za koordinaciju projekata (PCU) pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstvu koga zastupa Doc. Dr Halil Omanović, a čiji je koordinator za USK Mr. Smail Toromanović. Nakon toga Dr. Veterine Aladin Sabljaković članovima Skupštine održao je predavanje koje je finasirano od strane IFAD projekta, a također kao nastavak dobre suradnje Saveza pčelara USK-a i Poljoprivrednog zavoda USK-a. Tema je bila Pčelinje bolesti gdje se doktor dotakao najbitnijih detalja a kasnije je dijalogom ostvaren cilj a to je dobra suradnja pčelara i veterinara. Nakon iscrpnog predavanja pčelarima se obratio direktor Vetrinarskog Zavoda Bihać Dr. Emdžad Galijašević koji je pozvao pčelare USK-a na bolju suradnju te naglasio da Veterinarski zavod ima najopremljenije laboratorije i da se uvijek mogu obratiti za bilo koju pomoć. Također je naglasio da su pčelari jedna od najobrazovanijih skupina i da sa pčelarima uvijek treba biti oprezan u diskusijama jer dobro poznaju svoju materiju.
Nakon odlaska gostiju Skupština je nastavila svoj radni dio, gdje je usvojen financijski plan Saveza za 2009. godinu, plan rada Saveza za istu godinu te plan rada za ovu godinu. Predložene su izmjene postojećeg Statuta Saveza, te imenovani članovi Nadzornog odbora, kao i članovi za Upravni odbor i Skupštinu Federalnog Saveza pčelara. Potvrđena je odluka da svako općinsko udruženje uplaćuje za Savez pčelara USK-a 5 KM po svom članu. Predsjednik saveza je posebno naglasio neke važne projekte i njihovu skoru realizaciju, kao što je realizacija dobivanja 9 Logarovih topionika, te laptop i projektor kao i 8 predavanja od strane IFAD projekta. Zatim realizacija projekta za koje smo dobili rješenje da je Kantonalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva odobrilo projekat u vrijednosti 5.135,99 KM na ime nabavke računarske opreme kao i opremanja kancelarijskom opremom prostorija Saveza, i na kraju navažniji događaj za Savez a to je poziv od Slovenskog državnog pčelarskog Saveza da u Septembru ove godine naš Savez učestvuje na Međunarodnoj konferenciji pod nazivom „ Konferencija pčelarskih organizacija iz EU i van EU“, što je ogromna čast za naš Savez jer ćemo predstavljati državu BiH. Na kraju su dva ugledna člana Bašagić Ibrahim iz Cazina i Ibrahimpašić Ćahib iz Bihaća dobili zahvalnice od strane Saveza za razvoj pčelarstva na USK-u i šire. Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Predsjednik Saveza Prof. Sulejman Alijagić, predsjednik Skupštine Remzija Hodžić, direktor Poljoprivrednog zavoda Mr. Smail Toromanović i dr. Veterine Aladin Sabljaković

Dr. Veterine, Aladin Sabljaković drži predavanje na temu; Pčelinje bolesti

Članovi Skupštine

"Bog dragi prašta uvijek
čovjek ponekad
a priroda nikad"

• Gost
« Одговор #15 послато: 23-03-2010, 10:31:34 »
Kad neko radi onda ima i rezultate. U odnosu na neki raniji period razlika je ogromna. Sve navedeno zaslužuje najveću moguću ocjenu. Drage komšije i prijatelji samo naprijed. I nama će biti lakše da radimo ako imamo nekoga za uzor.
Sve najljepše iz Prijedora,
Rajko

• Rado viđen gost
« Одговор #16 послато: 19-07-2010, 21:50:47 »
Kad neko radi onda ima i rezultate. U odnosu na neki raniji period razlika je ogromna. Sve navedeno zaslužuje najveću moguću ocjenu. Drage komšije i prijatelji samo naprijed. I nama će biti lakše da radimo ako imamo nekoga za uzor.
Sve najljepše iz Prijedora,
Rajko

Posjeta Slovenaca Prijedoru i Bihaću

Početkom Jula mjeseca, tačnije 3. i 4. Jula u Bosnu i Hercegovinu doputovala je jedna vrijedna ekipa pčelara iz Slovenije njih 43 na čelu sa Vladom Auguštinom, Andrejom Severom i Stanetom Plutom. U subotu su boravili kod Rajka Radivojca i tamo su prenoćili u Prijedoru. Kažu da su se osjećali kao u Deželi čak i bolje jer uz janjce bila je muzika, piće i lijepih Prijedorčanki a i Slovenki. U nedjelju Rajko je goste iz Slovenije doveo u Bihać gdje su boravili kao gosti Savezu pčelara USK-a ili regije Bihać. Pored moje malenkosti goste su dočekali i kratko im se obratili premijer kantona gospodin Šemsudin Dedić i direktor Poljoprivrednog zavoda USK-a Mr. Smail Toromanović

slika 1

Samom predavanju su prisustvovali i gosti iz Slovenije nakon čega su razmjenjeni pokloni a prvi koji su dobili poklone bili su premijer Dedić i Mr. Toromanović koju su ujedno i potpisali peticiju za zaštitu Kranjske medonosne pčele Apis mellifera carnica Polm.

slika 2

Nakon predavanja od strane gostiju a predavanje je inače bilo namjenjeno bosanskim pčelarima a vezano za Svjetski kongres ili Apimondica koji se održava u Sloveniji krajem Septembra, nakon toga je naš gost iz Prijedora predsjednik Udruženja pčelara "Prva pčela" iz Prijedora poklonio svoju knjigu PČELARSTVO ilustrovani priručnik za početnike, Rajko je prva dva primjerka poklonio premijeru Dediću i Toromanoviću koji su obećali da će pročitati knjigu i razmisliti da se počnu baviti pčelarstvom. Rajko je inače naš dragi i često viđani gost i bila nam je čast da ovdje promovišemo njegovu knjigu koja je zaista prekrasna i za početnike odlično štivo.

slika 3

Nakon toga Slovenski pčelari su obilazili grad Bihać a manja grupa nas desetak smo malo uz kafu sok i druga pića razgovarali.

slika 4

Nakon ove pauze dragog prijatelja Rajka smo ispratili za Prijedor jer je inače iz noćne smjene došao umoran i zato mu velika hvala. Mi smo nastavili naš program obilaska gradova regije BIhać. Sljedeća stanica gdje smo boravili bio je Cazin i Stari grad Ostrožac.
Na slici Vlado Auguštin na Starom gradu gdje je održano kratko predavanje o zidinama Satrog grada.

slika 5

Nakon ovoga gosti su ručali u jednom restoranu, a potom obišli botaničku baštu i pčelinjak pčelara Rošić Šefika iz Cazina gdje je pripremljena i mala zakuska uz jelo i piće i naravno razgovor o pčelarstvu u Sloveniji i BiH te razmjena iskustava.

slika 6

Već pred veče gosti su se uputili prema Velikoj Kladuši gdje su posjetili pčelarsku firmu PiP iz V: Kladuše gdje ih je dočekao direktor firme gospodin Omer Žalić, nakon čega su gosti preko graničnog prelaza Maljevac zadovoljnji otputovali za Sloveniju.
Ovom prilikom se zahvaljujem Rajku Radivojcu, Auguštinu, Severu i Plutu kao o ostalim slovenskim pčelarima i naaravno našim pčelarima koji su i pored sezone pčelarenja odvojili svoje dragocjeno vrijeme da dočekao drage goste jer smo i mi naš mali Savez pčelara USK-a ili regije BIhać pozvani da budemo gosti u Sloveniji u Septembru.
Hvala svima.
Sulejman Alijagić
Predsjednik Saveza pčelara USK-a

smanjene slike    nesa

« Последња измена: 19-07-2010, 22:38:39 nenad savic »
"Bog dragi prašta uvijek
čovjek ponekad
a priroda nikad"

Ван мреже Moma Milovanovic

• Starosedelac
  • Поруке: 5.665
  • Године: 63
  • Локација: Valjevo-Osecina-Gornje Crniljevo
???: SAVEZ P?ELARA UNSKO-SANSKOG KANTONA - BiH
« Одговор #17 послато: 20-07-2010, 12:21:44 »
Sulejmane odlicna reportaza i izvestaj.O samoj atmosferi  sve govore slike.Ovakvi susreti doprinose zblizavanju pcelara i razmeni iskustava
Treba se truditi da ih bude sto vise.

Pozdrav iz Valjeva.

Ван мреже Nebojsa Grbic

• Starosedelac
  • Поруке: 568
  • Године: 50
  • Локација: Novi Sad
« Одговор #18 послато: 20-07-2010, 15:28:59 »
Pozdrav za sve pčelare Unsko-sanskog kantona.
Moj otac je poreklom iz okoline Bosanskog Petrovca, te sam imao priliku da se uverim u lepote tog kraja, posebno Grmeča. Prošle godine u julu mesecu kada sam bio na godišnjem odmoru upoznao sam pčelare Tomicu Grbića i Branu Ćulibrka iz Petrovačkog udruženja  članove Vašeg saveza. Obilazeći predivni krajolik i u razgovoru sa njima nametnuo se zaključak da je pčelarstvo u Vašem kraju u ekspanziji, što je za svaku pohvalu.
Samo napred.

Veliki pozdrav iz Novog Sada.

Ван мреже zeljko pecanac

• Starosedelac
« Одговор #19 послато: 20-07-2010, 23:47:57 »

Pozdrav za moje zemljake takvi susreti su prava stvar.