Datum

4 i 5 Mart 2017. godine

Lokacija

Hala 2 Beogradskog sajma

Radno vreme

9.00-18.00 (subota); 9.00-16.00 (nedelja)

Informacije

Ulaz na sajam, samim tim i na predavanja, besplatan je za pčelare SPOS-a (obavezno poneti ID karticu SPOS-a koja je besplatna ulaznica, ali morate biti član za 2017. godinu kako bi vam ID kartica bila aktivna), kao i za potrošače pčelinjih proizvoda.

Učesnici koji nisu članovi SPOS-a plaćaju ulaz 350 dinara po jednom ulasku u Halu 2. Kontrola ID kartica i plaćenih karata za ulaz u deo sale sa opremom, obavljaće se i ove godine u samoj hali 2, na prelazu iz dela gde se izlaže med u deo gde se izlaže pčelarska oprema.

Predavanja će biti izmeštena u donji nivo Hale 2, koji se nalazi ISPOD PODA onog dela hale gde su do sada držana predavanja.

Parking ispred sajma je besplatan (pre prelaska pruge, sa leve strane), a nakon prelaska pruge se plaća 300 dinara na dan za automobile, a 900 dinara za autobuse, dok se u krugu sajma plaća po satu.

Ceremonija otvaranja sa kulturno-umetničkim programom

Potpisivanje Sporazuma o saradnji sa opštinom Rača o gradnji pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a

Otvaranje sajma

„TRENUTNE AKTIVNOSTI I PLANOVI APIMONDIJE, SA OSVRTOM NA IZAZOVE KOJI NAS ČEKAJU U BUDUĆNOSTI“

Philip Mc Cabe, Irska (Predsednik Svetske pčelarske federacije „Apimondija“).

„NOSEMA CERANAE, SIMPTOMI, DISTRIBUCIJA I PREVENCIJA“

Prof. dr Asli Özdemir Özkirim iz Turske, Katedra za biologiju Hacettepe Univerziteta Ana Sayfasi u Ankari (Direktorka Laboratorije za pčelinje bolesti, međunarodni koordinator Nozema eksperimenta, član COLOSS-a, ekspert za mikrobiologiju, i naučni savetnik Pčelarskog saveza Turske).

„PRIRODNA I VEŠTAČKA HRANA ZA PČELE“

Prof. dr Karl Crailsheim iz Austrije, Institut za zoologiju Univerziteta Karl-Franzens u Gracu (Predsednik Naučne komisije Apimondije za biologiju pčela)

PREDSTAVLjANjE INOVACIJA

Predstavljanje svih prijavljenih inovacija u sali za predavanja – takmičarski deo (Glavni kriterijumi za ocenjivanje inovacija biće: 1. Jednostavnost primene u praksi; 2. Unapređenje ekonomičnosti pčelarenja inovacijom)

Inovacije koje su prijavljenje za takmičarski deo, mogu se izlagati na Sajmu bez nadoknade (isključivo bez prodaje), ali sa prethodnom prijavom na mejl [email protected], radi određivanja mesta izlaganja (inovatori sami obezbeđuju štand ne veći od jednog kvadratnog metra, ili izlažu bez štanda). Svi izlagači se brinu o svojim eksponatima od otvaranja do zatvaranja sajma.

PROGLAŠENjE NAJBOLjIH INOVACIJA

Dodela pehara SPOS-a pobednicima takmičenja (za prvo, drugo i treće mesto).

NE ZABORAVITE SVOJU IDENTIFIKACIONU
KARTICU SPOS-a, JER SA NjOM NA IX DRŽAVNI
PČELARSKI SAJAM ULAZITE BESPLATNO
(ZA OSTALEJE ULAZNICA 350 DINARA PO JEDNOM ULASKU U HALU!)

Lokacija

Hala 2 Beogradskog sajma
Bulevar vojvode Mišića 14,
Beograd 11000, Serbia

Telefoni
011/61-28-071, 060/444-0-121,
060/444-0-124, 060/444-0-287

[email protected]

Kako do nas