DEVETI DRŽAVNI PČELARSKI SAJAM,

4. i 5. mart 2017. Hala 2 Beogradskog Sajma

Savez pčelarskih organizacija Srbije vas poziva na Deveti državni međunarodni sajam pčelarstva u organizaciji SPOS-a koji će biti održan 4. i 5. Marta 2017. godine u hali 2 Beogradskog sajma od 9:00 do 18:00 i u nedelju do 16:00 časova!

Pozivamo sve zainteresovane gradjane da prisustvuju otvaranju sajma i posete sajam , da se uvere u raznovrsnost i kvalitet pčelinjih proizvoda koje nude pčelari a sajam iskoriste za snabdevanje kvalitetnim medom!

Roditelji povedite i Vaše mališane, jer je veliko zadovoljstvo videti kako deca prihvataju i prepoznaju ono što je zdravo i dobro za njih!

Ulaz na sajam je besplatan za potrošače pčelinjih proizvoda!

Med je najdivnije čudo prirode koje nas ne prestaje oduševljavati svojim svojstvima i lekovitim dejstvom koje pruža! Med je srž prirode, sok života biljaka! Sajam je idealna prilika da naučimo sve o medu i njegovom pravilnom korišćenju i upotrebi, kako bismo što duže ostali zdravi i kako bi naša deca pravilno i zdravo rasla i razvijala se!

Pčelinji proizvodi su danas retka vrsta hrane koja na našu trpezu stiže u neizmenjenom obliku, bez industrijske prerade, onakva kakvom su je pčele pravile za nas. Bez konzervansa i aditiva.

Med u ishrani dece je veoma važan, jer svakodnevni unos meda obezbeđuje bolji razvoj i napredak deteta, i jača otpornost njegovog organizma prema infekcijama.

„Premala pažnja koja se posvećuje u ovo vreme lekovitom delovanju meda i pčelinjih proizvoda je primer kako čovek zapostavlja obične stvari...

Mi tražimo iz najudaljenijih delova sveta, lekove koji snažno deluju, da bi smanjili tegobe i poremećaje, a nikad ne bi patili od tih tegoba i poremećaja ako bi koristili ono što pčele sakupljaju za nas pred našim vratima“.

Džon Hil - engleski pisac i botanista

Baza znanja

Propolis je dokazano odličan antivirusni lek. Propolis deluje protiv upala. Sprečava razmnožavanje virusa i stimuliše imuni sistem da stvara više antivirusnih boraca. Dobar je za herpes oko usana. Svako domaćinstvo treba da ga ima u kućnoj apoteci. Veoma je jak lokalni anestetik i prirodni antibiotik pa se koristi za premazivanje rana.

Polen je savršeni izvor vitamina i minerala za ljudski organizam. Naročito se koristi kod osoba sa oslabljenim imunitetom ili osoba koje se oporavljaju od posledica iscrpljujućih bolesti. Veoma je važan način njegovog korišćenja. Preporuka je da se polen rastvori u čaši mlake vode ili čaja, 12 sati pre upotrebe zajedno sa kašikom meda. Preporučuje se upotreba dve do tri kafene kašičice polena, od jedan do tri puta dnevno u zavisnosti od poremećaja

Matični mleč se u narodnoj tradiciji sasvim ispravno smatra eliksirom mladosti, koji obnavlja i podmladjuje organizam. Smanjuje masnoću u krvi i odličan je regulator organa za varenje. U tom slučaju ga treba uzimati svakodnevno. Odlične efekte daje kod lečenja malokrvnosti, i tada se kombinuje sa medom.

Vosak se u narodnoj medicini efikasno koristio za spravljenje obloga za zarastanje rana. Vosak ima u sebi odredjene isparljive materije koje su takodje lekovite i pomažu pre svega kod oboljenja organa za disanje.

Lokacija

Hala 2 Beogradskog sajma
Bulevar vojvode Mišića 14,
Beograd 11000, Serbia

Telefoni
011/61-28-071, 060/444-0-121,
060/444-0-124, 060/444-0-287

[email protected]

Kako do nas