• 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ZAVRŠEN XII DRŽAVNI PČELARSKI SAJAMDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.978

U Beogradu je na Beogradskom sajmu proteklog vikenda uspešno održan XII Državni pčelarski sajam.

Sajam je otvorio ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, u prisustvu ministra poljoprivrede Republike Srpske i državnog sekretara Ministarstva poljoprivrede Republike Srbije Bogdana Igića. 

Ministar je na otvaranju govorio o rešavanju preostalih problema u pčelarskom zakonodavstvu i rekao da će se i dalje intenzivno raditi na prevazilaženju prepreka za njihovo rešavanje. Uskoro ćemo objaviti ceo snimak otvaranja Sajma, pa ćete moći sami da čujete šta je ministar rekao. 

Po prvi put je javno pred širim auditorijumom otpevana himna Saveza pčelarskih organizacija Srbije, koja je premijeru doživela nedelju dana ranije na Skupštini SPOS-a. Himnu je otpevao operski pevač Pavle Panin. 

Prigodne muzičke numere i ove godine izveli su Bojana i Nikola Peković sa svojim umetničkim ansamblom. 

Fenomenalno predavanje po oceni svih oko 700 pčelara koji su ga pažljivo saslušali, održao je dr Ralph Buchler iz Instituta za pčelarstvo u Kirhajnu u Nemačkoj. Po ocenama svih prevazišao je sebe i sva svoja prethodna predavanja novim informacijama koje je izneo iz novih istraživanja, te je opravdao očekivanja svih pčelara, posebno veće grupe slovanačkih pčelara koji su došli u Beograd samo da bi ga čuli. 

Idemo dalje! 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien