SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΝΙΕ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 1ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΣΤΙΣ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.888

Στην Αίθουσα Αθλητισμού (Sportska sala) της πόλης του Βράνιε στις 16 Σεπτεμβρίου 2017 θα πραγματοποιείται η 1η Έκθεση Μελισσοκομικών Προϊόντων των Νοτιοανατολικών Βαλκανίων (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Αλβανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Τουρκία, Μαυροβούνιο) σε οργάνωση της SPOS, με την υποστήριξη της πόλης του Βράνιε και του Τουριστικού Οργανισμού του Βράνιε, και σε συνεργασία με την Λέσχη των Μελισσοκόμων «Μάτιτσα» από το Βράνιε. Η είσοδος για όλους του ενδιαφερόμενους μελισσοκόμους, καθώς και για τους πολίτες – καταναλωτές των μελισσοκομικών προϊόντων είναι δωρεάν.

 

 

ΠΡΩΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

(Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Αλβανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Τουρκία, Μαυροβούνιο)

Αίθουσα Αθλητισμού (Sportska hala) της πόλης του Βράνιε

Ημερομηνία: 16 Σεπτεμβρίου 2017

Ωράριο:  9:00-19:00

 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΓΙΑ ΕΚΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΚΘΕΤΕΣ

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ 40% ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΕ ΑΜΟΙΒΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΘΕΤΕΣ

ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΒΡΑΝΙΕ

(πάνω από 1300 τ.μ. εκθεσιακού χώρου συν αίθουσα για διαλέξεις με 400 καθίσματα)

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 

 

9.00 Έναρξη έκθεσης πώλησης

10.30 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

– Υπουργός Γεωπονίας Μπράνισλαβ Νεντίμοβιτς (Βranislav Nedimović)

– Δήμαρχος του Βράνιε Σλομπόνταν Μιλένκοβιτς (Slobodan Milenković

– Πρόεδρος του SPOS Ρόντολιουμπ Ζιβαντίνοβιτς (Rodoljub Živadinović)

 

11.00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

– Υπουργός Γεωπονίας Μπράνισλαβ Νεντίμοβιτς (Βranislav Nedimovi

– Πρόεδρος του SPOS Ρόντολιουμπ Ζιβαντίνοβιτς (Rodoljub Živadinović)

             – Παρόντες μελισσοκόμοι μετά από τις εισήσεις θα μπορέσουν να θέσουν ερωτήσεις στους συμμέτοχης της κεντρικής διάλεξης

 

12.00 Ειδικευμένες μελισσοκομικές διαλέξεις:

              Εισηγητής: Dr sc. MARCO PIETROPAOLI από τη Ρώμη (Ιταλία), Ιταλλός ερευνητής, βιολόγος, Ινστιτούτο για πειραματικές έρευνες στον τομέα πρόληψης ασθενειών στα ζώα από τις περιοχές της Λάτσιο και Τοσκάνα (Instituto Zooprofilattico Sperimentale delle Regioni Lazio e Toscana). Έχει και δικό του κυψέλι με 80 μελίσσια.

Το ερευνητικό του ενδιαφέρον περιλαμβάνει όλες τις απόψεις της μελισσοκομίας, αλλά το περισσότερο ασχολείται με την μελέτη των παθογένων παραγώντων και παρασίτων των μελλισών (βαρρόαση, νοζεμίαση, μικρά σκαθάρια της κυψέλης, ιοί μέλισσας). Ο μεγαλύτερος αριθμός των ερευνητικών έργων τα οποία ως αποτέλεσμα είχαν τις εξαιρετικές δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά σχετίζεται με την δοκιμή νέων παρασκευασμάτων και μεθόδων για την καταπολέμιση της βαρρόασης και της νοζεμίασης. Παρασκευάσματα ακαρεοκτόνου τα οποία μελέτησε είχαν σαν βάση τα γνωστά συστατικά (μυρμηκικό, οξικό και άλλο οξύ) αλλά με την όψη διάφορων εμπορικών συστάσεων (Mite Away Quick Strips®, MAQS™ gel, Api-Bioxal, TO BEE®). Μελέτησε και την αποτελεσματικότητα των οργανικών ακαρεοκτόνων με διαφορετικούς τρόπους εφαρμογής (μέσω sublimator Varroglass®, με την εφαρμογή κλουβιού  το οποίο εξασφαλίζει την απουσία του τσουρμού, τον συνδυασμό περιποίησης με timolom (με το παρασκεύασμα Apiguard® και της τεχνικής κλείσιμου της βασίλλισας σε κλουβί στον αγώνα κατά της βαρρόασης), αλλά και ομοιοπαθητικού παρασκευάσματος «Phosphorus 30 CH»). Όταν πρόκειται για τη νοζεμίαση, μελέτησε την αποτελεσματικότητα των φυσικών παρασκευασμάτων Api Herb® και Vita feed Gold® στην πρόληψη και έλεγχο της νοζεμίσασης. Ως μέλος της διεθνούς οργάνωσης COLOSS (Prevention of honey bee COlony LOSSes) της οποίας ο σκοπός είναι η πρόληψη απώλειων των κοινωνιών των μελισσών, είναι ενεργός στα πλαίσια του τμήματος το οποίο ασχολείται με τον έλεγχο της βαρρόασης.

             12.00 Θέμα: «Επιτυχημένη πρόληψη της βαρρόασης στην Ιταλία και οι έρευνες μας σχετικά με την αποτελεσματικότητα του ευρύ φάσματος των παρασκευασμάτων κατά της βαρρόασης»

             13.30 Θέμα: «Οι έρευνές μας στην πρόληψη ασθενειών των μελισσών»

              Μεταφράστρια: Καθ.διδάκτορας Γιεβροσίμα Στεβάνοβιτς (Jevrosima Stevanović), FVM Beograd

             14.30 Ερωτήσεις και απαντήσεις

19.00 Επίσημο κλείσιμο της Έκθεσης και της έκθρεσης πώλησης

– Ο αντιπρόσωπος της πόλης του Βράνιε θα απονέμει ευχαριστήρια σε όλους τους συμμετόχους καθώς και πτυχία για το ομορφότερο περίπτερο και τον πιο μακρινό εκθέτη

Vranje mapa

 

ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΘΕΤΕΣ

μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien