SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUŽENJA PČELARA „BUDUĆNOST“ IZ LAZAREVCADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.334

U nedelju 3. februara 2013. godine, u prepunoj velikoj sali GO Lazarevac, održana je redovna godišnja skupština UP „Budućnost“ iz Lazarevca. Skupštinu su pratile sve tri lokalne televizije.
U svečanom delu su uručena priznanja SPOS-a istaknutim članovima, a zatim su predate članske karte novim članovima kojih do sada ima 30, sa prosečnom starošću od 33 godine. Oni predstavljaju budućnost lazarevačkog i srpskog pčelarstva.
Prva tačka radnog dela skuštine bila je usvajanje DEKLARACIJE o zabrani uzgoja, prometa i  korišćenja GMO. Istovetni tekst DEKLARACIJE koji je predhodnog dana usvojila skupština  SPOS-a pročitao je član IO SPOS-a Goran Čakardić što su članovi skupštine sa aplauzom pozdravili i jednoglasno usvojili.
Predsednik udruženja Radisav Milosavljević podneo je izveštaj o radu udruženja za 2012. i predlog plan rada za 2013. godinu. Pohvalno se osvrnuo za dobijenu pomoć iz fonda Saveta  za poljoprivredu  GO Lazarevac u iznosu od 1.000.000 dinara. Istakavši da će sredstva biti iskorišćena za subvencionisanje zdravstvene kontrole pčela, nabavku lekova, kupovinu matica, ekskurzije, nabavku pčelarske opreme (najverovatnije nastavaka) i nabavku medonosnih sadnica. Za jesen je planirana škola za pčelare početnike.
Blagajnik udruženja Borislav Sedlarević podneo je izvestaj finansiskog poslovanja u 2012. a izveštaj nadzornog odbora podneo je Slaviša Vidaković.
Svi izvestaji su jednoglasno usvojeni.Skupština je protekla u tolerantnoj i radnoj atmosveri.
Po završetku Skupštine naš poznati pčelar Mileta Marković je održao divno predavanje na temu: “Radovi na pčelinjacima tokom februra, marta, aprila i maja.
Po završetku je priređen koktel za sve prisutne.
Informacija o donetoj DEKLARACIJI sa celim tekstom iste je dostavljena predsedniku, potpredsedniku, predsedniku skupštine i članu opštinskog veća zaduženom za poljoprivredu GO Lazarevac, uz molbu da kao čelni ljudi lokalne samouprave i predstavnici svih građana postupe prema savesti. Takođe tekst DEKLARACIJE je dostavljen i lokalnim televizijskim i radio stanicama, da je javno objave.     
 

Predsednik UP “Budućnost”
Radisav Milosavljević        

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien