SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SKUPŠTINA U KRIVELJUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.416

26. januara 2013. godine sa početkom u 10 časova održana je redovna izborna skupština Društva pčelara „Krivelj“ iz Krivelja.

 

Nakon jednoglasno usvojenog dnevnog reda od 10 tačaka,pristupilo se radu skupštine a odziv članova je bio izuzetan, prisustvovalo je 64 člana.

Skupštini su prisustvovali Slavko Luković, član IO SPOS, i predsednik društva pčelara „Hajduk Veljko“ Negotin, sa sekretarom društva Nikić Zoranom, Predseednik društva pčelara „Albina“ Bor, Vlasta Gligorijević, Sekretar društva pčelara iz Zaječara Ivan sa Slobodanom , predsednikom komisije za obrazovanje, novinari RT Bor, a u radu skupštine učestvovao je i Dragan Žikić predsednik skupštine opštine Bor koji je i član ovoga društva.

Izveštaj o radu društva podneo je Predsednik, u kojem je istakao povećanje broja članova, da su u toku godine imali 7 predavanja za sve pčelare, koja su održali vrsni predavači i profesionalni pčelari , da su organizovano učestvovali  na sajmovima u Beogradu, Kamenovu ,Vrnjačkoj Banji i Negotinu, da su posetili napredne pčelinjake u Opariću, da su svi pčelari dobili po Dnevnik za rad na pčelinjaku, zidni kalendar društva i po 10 kg šećera, i da je to bilo sve besplatno  za pčelare.

Nakon podnetih izveštaja o radu Društva, finansijskog izveštaja i izveštaja nadzornog odbora, za reč se javio  Slavko Luković, koji je pozdravio sve prisutne pčelare i goste, poželeo uspešan rad, uspešnu i medonosnu ovu godinu, pohvalio rad društva i istakao da je njihovo društvo ostvarilo izuzetan uspeh u radu , jedinstvo u društvu, u potpunosti realizovane zadatke koje su planirali i više od toga, što je IO SPOS-a cenio i predsedniku društva Dragutinu Adamoviću dao priznanje „Zaslužni pčelar“.

Nakon jednoglasno usvojenih izveštaja, plana rada za narednu godinu i finansijskog plana, doneta je odluka da svi pčelari od 5 do 20 košnica daju po 1 kg meda a oni preko 20 po 2 kg za humanitarne i druge akcije.

Na kraju dnevnog reda izabran je ponovo za predsednika društva Dragutin Adamović, jednoglasno i 6 dosadašnjih članova izvršnog odbora i dva nova člana, kao i nadzorni odbor.

U ime IO SPOS-a priznanja je uručio Slavko Luković, a priznanja Društva Dragutin Adamović.

Skupštinu su pratili i novinari radio televizije Bor.

Nakon završenog rada po dnevnom redu održana su dva predavanja o genetski modifikovanim organizmima i poslovi na pčelinjaku  u mesecu  januaru, februaru i martu.

Skupština je veoma uspešno organizovana .

                                                                                                                                          

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien