SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

DA SAČUVAMO PČELE, U RED ZA MEDDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.749

 

U organizaciji Ekološkog pokreta opštine Stara Pazova “EKO SAN”, Opštine Stara Pazova, Udruženja poljoprivrednika, Udruženja pčelara “JEDINSTVO “, svi iz Stare Pazove, 27. decembra 2012. godine, održan je III Festival meda pod nazivom “DA SAČUVAMO PČELE U RED ZA MED” u Staroj Pazovi.

Festival su otvorili I obratili se prisutnima ispred ekološkog pokreta “EKO SAN”  predsednica Mirjana Domonji, predstavnik opštinske uprave Bojan Kovrlija , član Izvršnog Odbora SPOS-a Milenko Miša Gićanov , predstavnik Društva pčelara iz Inđije I predsednik Udruženja pčelara “Jedinstvo“ Stara Pazova Ciga-Janko Balaž. Prisutnima se obratila I članica internet Foruma SPOS/Info pesnikinja LJiljana Prtina iz Starih Banovaca koja je čitala pesme o ljubavi prema pčeli iz svoje knjige Duša Duše Moje.

U okviru Festivala održana su dva predavanja:

Dr med. Đorđe Inđić “aronija I med – preventiva I lek” I  motivaciona prezentacija članice Izvršnog Odbora SPOS-a Tatjane Mrdak “šta pčelarstvo može da promeni u životu jedne žene”. Festival, izložbu pčelinjih proizvoda i predavanja su propratili I podržali načelnica Dragana Stojanović i saradnik Radivoje Sekulić iz opštinskog sektora za poljoprivredu Stara Pazova, načelnica za privredu opštine Stara Pazova Suzana Ilić, samostalna savetnica privredne komore Beograda Mirjana Miščević .

Jedan od ciljeva Festivala je sprovesti u delo ideju organizovanje škole pčelarenja za žene buduće pčelarke.Kao I pospešivanje razvoja pčelarstva u opštini Stara Pazova shodno velikom značaju pčela u očuvanju biodiverziteta. Kompletno dešavanje je propraćeno medijima :Radio I TV Stara Pazova,Sremska televizija I novine, Pazovačka revija I Pazovačko ogledalo, te su članovi IO SPOS-a Tatjana Mrdak I Milenko Miša Gićanov  odgovorili na poziv novinara I reportera I dali prikladne izjave kako o svom ličnom tako I SPOS-vom doprinosu u razvoju, unapređenju pčelarstva I podršci III Festivalu meda u Staroj Pazovi.Festival je početak saradnje a nastaviće se u daljim zajedničkim aktivnostioma.

U ime organizatora članica IO SPOS-a Tatjana Mrdak I predsednica Ekološkog pokreta opštine Stara Pazova “EKO SAN” Mirjana Domonji

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien