SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

OBRAZOVANJE PČELARA I U EMISIJI “NAŠA SELA”Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.573

 

Leskovački i niški pčelari, u subotu 22. 12. 2012. godine, imali su priliku da čuju predavanje profesionalnog pčelara Veroljuba Umeljića iz Kragujevca.

Interesovanje leskovačkih pčelara za ovo predavanje bilo je veliko, što potvrđuje da je veliki broj prisutnih, u sali Zavoda za poljoprivredu grada Leskovca, predavanje odslušao na nogama. Prema rečima Bratislava Zlatkovića, predsednika UP Leskovca, jedan manji broj nije mogao da nađe ni mesta za stajanje.

U Amfitetaru Pravnog fakulteta u Nišu, predavanje je pratilo oko 80 pčelara iz Niša i okoline.

Tema: “Priprema pčelinjih zajednica za razrojavanje, formiranje i nega rojeva”, prezentovana veštinom dobrog govornika, kakav je Veroljub Umeljić i ilustrovana velikim brojem originalnih fotografija, izavala je veliko interesovanje prisutnih, što je bilo vidljivo i po broju postavljenih pitanja.

Sa skupa pčelara u Nišu, TV prodikcija “Naša sela” snimila je reportažni prikaz, u okviru kojeg su dali izjave Vlastimir Spasić i Veroljub Umeljić.

Sadržaj priloga odnosio se na ocenu pčelarske godine, kvalitet pripremljenosti pčelinjih zajednica za uspešno prezimljavanje i aktivnosti pčelara na planu obrazovanja.

Da Vas podsetimo, da se emisija "Naša sela", emituje na 22 televizije, od Vranja do Trstenika, Ćuprije i Zaječara, ali i u Banja Luci.

Nešto više o ovoj produkciji možete saznati OVDE, a spisak televizija koje emituju ovu emisiju pogledajte OVDE.

Vlastimir Spasić

 

     

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien