SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

REŠAVANJE PROBLEMATIKE KATASTRA PČELINJE PAŠEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.845

Juče je radna grupa SPOS-a za izradu predloga promene i dopune Pravilnika o sadržini i načinu vodjenja katastra pčelinje paše, imala sastanak sa članom tima glavne odgajivačke organizacije za pčelarstvo.

Radnu grupu SPOS-a čine Milutin Petrović, zamenik predsednika SPOS-a, Dejan Milošević, član IO SPOS-a, i dr Nebojša Nedić sa Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu.

Dekan Poljoprivrednog fakulteta odredio je za člana tima Glavne odgajivačke organizacije Srbije za pčelarstvo, doc. dr Radicu Đedović sa Instituta za zootehniku Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu. Na sastanku je razmatran ovaj Pravilnik, i obe strane su se složile da se mora menjati, tj. najpre odložiti njegova primena koja je zakazana za 1. januar 2013. godine, iz objektivnih razloga, jer država mora najpre da stvori tehničke preduslove za njegovu primenu, a zatim i da se izmeni i dopuni i prilagodi terenskim mogućnostima srpskog pčelarstva, kako bi bio primenljiv i imao svoju svrhu, a nikako ne sme da usporava ili ometa selidbu pčela, bez koje danas nema visokoproduktivnog pčelarenja i masovnijeg izvoza meda iz Srbije.

Uskoro će se održati novi sastanak na kome će se formirati konačni zajednički predlog prema Ministarstvu.

SPOS se zahvaljuje svim učesnicima ovog projekta, na dobroj volji i punom razumevanju problematike.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien