SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ŠKOLA PČELARSTVA ZA POČETNIKEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.221

U ponedeljak, 10. decembra, počela je sa radom škola pčelarstva, koju organizuje Društvo pčelara Beograd.

Nastava će se odvijati u prostorijama društva, u Molerovoj ulici, br. 13, ponedeljkom, od 17 časova. Nastavnim planom predvidjeno je da se teoretski deo odvija kroz 45 nastavnih časova. Planirani fond praktičnih vežbi je 20 časova i on će se odvijati u učionici i na pčelinjaku Fakulteta veterinarske medicine. Nakon završetka teoretskog dela, polaznici će, tokom aktivne pčelarske sezone, praktičnu obuku nastaviti, sa mentorima, na pčelinjacima mentora, dok se ne osposobe za praktičan rad.

Predavači u školi su profesori sa Fakulteta veterinarske medicine, pisci pčelarske literature, iskusni pčelari sa dužim pčelarskim stažom. Formiran je Savet predavača, direktor škole je naš predsednik Bože Petrović, a rukovodioci nastava su Milenko Gačević i Slobodan Cvitkovac.

Na prvom času, koji je održao prof. Stanimirović, sa Katedre za biologiju, bilo je prisutno 40 polaznika. Radi se, uglavnom, o  mladjim ljudima, koji su totalni početnici u pčelarstvu.  Interesovanje za školu je i ove, kao i prošle godine, prevazišlo naša očekivanja, tako da će polaznici, radi lakšeg praćenja nastave, biti podeljeni u dve grupe.

Ovo je druga generacija pčelara – početnika koji se školuju u Društvu pčelara Beograd. Prva generacija već je formirala svoje male pčelinjake i pčelari uz budno oko svojih mentora.

Posebno nam je zadovoljstvo što je ovu praksu, formiranja škola za početnike, sledilo desetak društava i udruženja pčelara, širom Srbije.

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien