SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ČAS ISTORIJE NA CERUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.862


 

Likovno rešenje: Dragan Mladenović

 

Bratimljenje somborskih i šabačkih pčelara

ČAS ISTORIJE NA CERU

Članovi Udruženja pčelara „Avram Maksimović“ u Somboru i Društvo pčelara „Šabac“ u istoimenom gradu, potpisali su povelju o bratimljenju.

Druženje pobratima počelo je u prostorijama Direkcije za poljoprivredu u Šapcu, gde je goste biranim rečima pozdravio član Gradskog veća Šapca Petar Lončar.

Predsednici zbratimljenih društava, Branislav Đuričić i Dragan Mladenović, razmenili su poklone: Šapčani su Somborcima uručili knjigu Bogdana Sekendeka o Karađorđu Petroviću „Kojekude, njegovim tragom“, a Somborci su pobratime darivali slikom poznatog somborskog umetnika Pavla Blesića „Zaboravljeni zidovi i zapuštene kapije Sombora“.

Druženje za nezaborav nastavljeno je kraj spomenika srpskim junacima u Tekerišu, gde su avgusta 1914. godine  porazili austrougarsku vojsku.

Đuričić i Mladenović razmenili su povelju o bratimljenju kraj jedne od najvećih svetinja srpskog naroda.

O cerskoj bici i blistavoj pobedi srpske vojske znalački i nadahnuto govorio je poznati šabački istoričar Bogdan Sekendek.

Posetom pčelinjaku i porodici Zorana Đurića u Mehovinama i zajedničkim ručkom, završeno je druženje Somboraca i pobratima iz Šapca.

      

 

                        Izvršni odbor UP „Avram Maksimović“

Sombor

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien