SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ZAVRŠENI 15. DANI PČELARSTVA, NIŠ 2012.Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.751

Juče su u Nišu završeni 15. dani pčelarstva, koji su ove godine, i pored veoma loše pčelarske godine, okupili veliki broj izlagača.

Ukupno je bilo 30 izlagača, od toga 20 izlagača pčelinjih proizvoda. Ispred grada Niša, izložbu je otvorila Načelnica Uprave za poljoprivredu i razvoj sela, g-đa Aleksandra Brzaković, a na svečanom otvaranju, pored predstavnika gradske opštine Crveni Krst, bili su prisutni i mnogobrojni gosti sa kojima DP Matica sarađuje.
Kao i na svakoj pčelarskoj manifestaciji, pošto ih organizujemo četiri do pet puta godišnje, i ovoga puta smo poklonili određene količine pčelinjih proizvoda Gradskom udruženju dečje i cerebralne paralize.
Prigodan kulurno umetnički program izveli su učenici OŠ Učitelj Tasa iz Niša.
U okviru manifestacije, predavač SPOS-a g-din Mirko Vilus, održao je predavanje na temu: Priprema pčelinjih zajednica za zimovanje sa posebnim osvrtom na ventilaciju i vlagu u košnicama u zimskim uslovima. Na predavanju je prikazana i duboka podnjača koja obezbedjuje dobre uslove za zimovanje pčela.
Na završetku  manifestacije uručene su prigodne nagrade za najbolji asortiman i izgled štandova. Ove godine po oceni komisije najbolji štand i asortiman pčelinjih proizvoda imao je mladi pčelar,  Aleksandar Radenković iz Niša, što daje nadu da će se sve veći broj mladih ljudi opredeljivati za ovu oblast, tako da ne brinemo za budućnost pčelarstva u Srbiji.
Važno je napomenuti da su predstavnici DP Matica, svojim aktivnim učešćem u emisijma lokalnih Televizija: Niska TV,TV 5, TV Zona,TV Belamie,  u najavi, tokom i po završetku  manifestacije, dali nemerljiv doprinos popularizaciji pčelarstva i konzumiranju pčelinjih proizvoda.

 

 

Učesnik izložbe
pčelar Zoran Milojković

 

 

 

 

 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien