SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PROFESOR ŠEVARLIĆ PROMOVISAN ZA POČASNOG PROFESORA VOLGOGRADSKOG DRŽAVNOG AGRARNOG UNIVERZITETADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.242

Na svečanosti Volgogradskog državnog agrarnog univerziteta (VolGAU) održanoj 6. septembra 2012. godine, u prisustvu dva članaSavetaRuskeFederacije, predsednika Dume i ministra poljoprivrede Volgogradske oblasti, rektora drugih univerziteta i predstavnika agrobiznis sektora, rektor prof. dr Aleksandar Semjonovič Ovčinikov je u zvanje POČASNI PROFESOR inagurisao redovnog profesora Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu dr Miladina M. Ševarlića, šefa Katedre ekonomike poljoprivrede i tržišta, predsednika Društva agrarnih ekonomista Srbije i savetnika direktora Ekonomskog instituta u Beogradu.

Obrazlažući odluku o dodeli ovog visokog priznanja, koje VolGAU u svom dosadašnjem 70-godišnjem razvoju po drugi put dodeljuje profesoru inostranih univerziteta, rektor Ovčinikov je istakao da je profesor Ševarlić svojim dugogodišnjim aktivnostima doprineo ne samo saradnji između Volgogradskog i Beogradskog univerziteta i sa Ekonomskim institutom u Beogradu u oblasti obrazovanja i agrarne i ekonomske nauke, već i u saradnji predstavnika ministarstava poljoprivrede i sektora agrobiznisa Srbije i Rusije – posebno Volgogradske oblasti.

Zahvaljujući na ovom značajnom priznanju, profesor Ševarlić je sa ponosom istakao da je on drugi profesor i šef Katedre ekonomike poljoprivrede i tržišta Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu koji je na univerzitetima u Rusiji promovisan za počasnog profesora, posle prof. dr Videna S. Ranđelovića (1936-2001), dugogodišnjeg šefa iste Katedre, dekana Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu i predsednika Zadružnog saveza Srbije – kome je to visoko priznanje pre 15 godina dodelila Moskovska državna poljoprivredna akademija „Timirjazev“.

Foto: Rektor A.S. Ovčinikov sa tradicionalnom univerzitetskom togom i kapom promoviše prof. dr Miladina M. Ševarlića u počasnog profesora Volgogradskog državnog agrarnog univerziteta

 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien