SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

NOVI SAJT DRUŠTVA PČELARA BEOGRADDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 4.438

Kolege pčelari, Društvo pčelara Beograd  vam predstavlja svoj novi sajt, redizajniran, proširen, sa dosta novih, aktuelnih i zanimljivih, sadržaja.

Jedna od novina je i rubrika „Šta da se radi“. Stariji pčelari se sećaju da je, do pre petnaestak godina, Slavko Jakovljević, na Radio Beogradu, imao, subotom, kratku emisiju pod nazivom „Dobro jutro dragi pčelari“. Slavko je, u par rečenica, govorio šta bi to pčelari trebalo da urade i na šta da obrate pažnju, sledećih nedelju dana. Emisija je bila izuzetno popularna, bez obzira što je počinjala subotom, u 7 časova. Nešto slično možete naći na našem sajtu. Na šta obratiti pažnju i šta uraditi u sledećih 7 – 10 dana, podsećaće vas najpoznatiji pčelari našeg Društva: Slobodan Cvitkovac, Dragan Daničić, Boža Petrović i drugi. Za početak – Slobodan Cvitkovac.

Naš predsednik, Boža Petrović, živa enciklopedija pčelarstva, biće zastupljen sa nizom kraćih ili dužih filmova, na sve teme iz oblasti pčelarstva – priprema društava za pašu, iskorišćenje paše, uzimljavanje, izimljavanje, uzgoj matica, razrojavanje, dvomatični sistemi – posebno njegov dvomatični sistem, prihrana društava… Dakle, za sve teme koje interesuju posetioce sajta, Boža je tu. Za početak je, na sajtu, kraći film o pripremi pčelinjih društava za suncokret (jeste da kasnimo sa ovom temom, ali nije na odmet pogledati film). Za par dana biće postavljen film o uzgoju matica.

Prof. dr Zoran Stanimirović nam je obećao da će, on ili neko od njegovih saradnika, odgovarati na sva pitanja iz oblasti biologije pčela i pčelinjih bolesti. Zamolićemo ga i za poneki tekst. Uskoro ćemo postaviti film, snimljen na pčelinjaku u Vlasotincu, gde smo bili 23. juna i gde je profesor, na izuzetno zanimljiv, njemu svojstven, način, govorio o nozemi. Nama je bilo zadovoljstvo da ga slušamo, a nadamo se da će i vama biti zadovoljstvo da pogledate ovaj film. Profesoru izražavamo posebnu zahvalnost na pomoći i podršci u izradi ovog sajta.

Nastojaćemo da imamo što više aktuelnih vesti. Upravo zato, pratićemo rad ozbiljnijih diskusionih grupa iz pčelarstva i obaveštavaćemo vas o čemu se tamo priča. Pre svega, mislimo na najpoznatiju i najmnogobrojniju pčelarsku grupu: BEE-L.

Urednik našeg časopisa, „Beogradskog pčelara“, Branislav Zečević, obaveštavaće nas o tome šta možete pročitati u ovom časopisu. Najzanimljiviji tekstovi iz ranijih brojeva biće prisutni na sajtu.

Članovi Društva pčelara Beograd biće informisani o radu društva i svih organa i komisija društva, pre svega o radu predsednika i Izvršnog odbora, koji rukovode društvom.

Naglašavamo da sajt nije, do kraja, uobličen. Uradićemo to u hodu. Važno je da krenemo, a pošto je svaki početak težak, nemojte nam strogo suditi za greške koje će se javljati. Pišite nam, dajte nam svoje predloge, krato rečeno, budimo u kontaktu. Mi ćemo se truditi da vas ne izneverimo. Dakle, adresa sajta, na koji ćete, nadamo se, često dolaziti, je www.drustvopcelarabgd.com.

 

Raša Jašović

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien