SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

AMERIČKI ČASOPIS „BEE CULTURE“ OBJAVIO TEKST O „PČELARSKOM ŽURNALU“Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.330

U čuvenom američkom pčelarskom časopisu „Bee Culture“ koji izlazi bez prekida svakog meseca već 140 godina, oktobra prošle godine objavljen je tekst o „Pčelarskom žurnalu“.

U tekstu se govori o uspešnoj saradnji koja se između ova dva pčelarska časopisa odvija već neko vreme. Časopis je 1872. godine osnovao Amos Ives Rut, a danas izlazi u gradu Medina u Ohaju (SAD) pod okriljem porodične kompanije Root Company. U prilogu se nalaze naslovna strana oktobarskog izdanja Bee Culture i originalni članak iz časopisa na engleskom jeziku. Evo šta o saradnji ova dva pčelarska časopisa kaže Kim Flotum, poslednjih četvrt veka glavni i odgovorni urednik magazina Bee Culture.  

 

Kim Flotum

SRPSKI PČELARSKI ŽURNAL PREDSTAVIO DVA AUTORA ČASOPISA BEE CULTURE

U izdanju za jul-septembar srpskog Pčelarskog žurnala, glavni urednik Ivan Umeljić predstavio je dva autora časopisa Bee Culture. Prvo je objavljen duži intervju sa urednikom časopisa Bee Culture Kimom Flotumom, u kojem je on govori o tome kako je počeo da se bavi pčelarstvom, o skorašnjem buđenju urbanog pčelarenja, o elektronskom izdanju časopisa, najnovijem izdanju pčelarske enciklopedije ABC & XYZ of Bee Culture i o svoje tri knjige koje je objavio. Pored toga, u istom broju prenet je članak autorke Dženifer Beri, prvi put publikovan u časopisu Bee Culture, o važnosti zamene starog saća za oslobađanje pčelinjih zajednica od zagađivača.

Urednik Umeljić je, takođe, podelio sa nama nekoliko spektakularnih pčelarskih fotografija svog oca koje će biti predstavljene u jednom od narednih brojeva časopisa Bee Culture kasnije tokom godine. Pčelar pčelaru… to je ono o čemu govore ova dva časopisa.

Bee Culture, oktobar 2011, 75. strana

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien