SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PRAVA EDUKACIJA NAJMLAĐIHDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.272

13. marta 2012. godine DP „Cvet Banata" je posetilo predškolsku ustanovu i OŠ „Jovan Dučić“ u Kleku s ciljem upoznavanja dece sa svetom pčela.

 

Deci je na slikovit i praktičan nači prikazano gde i kako žive pčele, kako je nekad izgledala košnica a kako sada, pčelarska oprema… Upućeni su kako da se ponašaju u blizini pčela i kako pčele prave med odnosno kako funkcioniše najbolja i najčistija eko-fabrika na svetu.

 

Za potrebe edukacije korištena je video prezentacija, košnica (savremena,trnka,deblo),pčelarska oprema i pribor.

 

Deca su bila sjajni saradnici i pažljivo su pratila izlaganje, ali su se više obradovala kada im je dozvoljeno da sve što je izloženo mogu da dodirnu i probaju.

 

Ipak najviše oduševljenja je izazvala degustacija meda gde su deca mogla  pored tečnog da probaju i vide kako izgleda med u kristalu. Posluženi su još sa medenjacima i mednom tortom koje su pripremile supruge pčelara.

 

Sva deca su na poklon dobila i mediće (hotelsko pakovanje).

 

Pored dece predškolskog uzrastasa vaspitačicama prisutni su bili đaci trećeg razreda sa veroučiteljem, a nakrju i đaci koji su dolazili u poslepodnevnu smenu.

 

U radu radionice  su pored  članova Društva učestvovale i  studentkinje Gabika Crnjanski i Jovana Čigoja, deca pčelara, inače  nekadašnji đaci ove škole.

 

Sve ovo je održano u prijatnoj školskoj atmosferi  uz prisstvo  dirktorice Ranke Žuže   kojoj se ovim putem posebno zahvaljujemo na divnoj saradnji . Još bi se zahvalili  vaspitačicama i ostalom osoblju škole koji su pomogli rad radionice.

 

 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien