SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA U KRIVELJUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.348

10. marta 2012. godine održana je redovna godišnja skupština Društva pčelara Krivelj u Krivelju.

Skupštini je prisustvovao Slavko Luković,član izvršnog odbora SPOS-a, i Dimitrijević Vlastimir, predsednik društva pčelara iz Bora.

Nakon jednoglasnog usvajanja predloženog dnevnog reda, skupština je veoma uspešno radila i nakon podnetih izveštaja o radu  izvršnog i nadzornog odbora i finansijskog izveštaja i konstruktivne diskusije po podnetim  izveštajima isti su jednoglasno usvojeni. Takodje je jednoglasno usvojen i program rada za 2012 godinu i finansijski plan rada uz naknadno usvojeni predlog na samoj skupštini da svi članovi društva osim početnika, pored redovne članarine, daju i po 2 kilograma meda za humanitarne i druge svrhe, što su članovi skupštine jednoglasno usvojili.

Na skupštini  su uručena priznanja SPOS-a istaknutim pčelarima,  koja je uručio član IO SPOS-a Slavko Luković, a zatim je predsednik društva, Dragutin Adamović uručio i zahvalnice društva pčelara Krivelj dugogodišnjim članovima društva za doprinos uspešnom razvoju društva i dosadašnjim predsednicima pčelarskih društava iz Negotina, Zaječara i Knjaževca za doprinos u regionalnom povezivanju i unapredjenju saradnje medju pčelarskim organizacijama.

Nakon završetka rada po dnevnom redu, Slavko Luković, u polučasovnom izlaganju govorio je o aktivnostima IO SPOS-a, problemima u zastoju oko izvoza meda, javno pohvalio rukovodstvo i predsednika društva za veoma  sadržajne i uspešne  aktivnosti u prethodnoj godini,  pri čemu je istakao retkost da u jednoj sredini svi koji se bave pčelarstvom budu i članovi pčelarske organizacije kao što je to u Krivelju, a zatim odgovarao na dosta konkretnih  pitanja pčelara, gde su se pčelari pored ostalog  interesovali  da li će biti subvencija i pomoći države kao što je najavljeno za poljoprivrednike (subvencionisanje  60 dinara za gorivo), nakon čega je održao besplatno predavanje na temu: Pološka u savremenom srpskom pčelarstvu, gde je uglavnom izneo metodologiju i tehniku pčelarenja na svom pčelinjaku  tipom košnice pološka, dimenzija ramova – satne osnove 40×30 cm sa dvadeset ramova  I duplim društvima (dvomatičnim) u jednoj košnici. Na kraju predavanja usledila su  veoma konstruktivna I konkretna pitanja I odgovori koji su potrajali.

Prilikom održavanja skupštine pčelari su na licu mesta,  vršili zamenu voska za satne osnove a zatim je organizovan ručak za sve prisutne.

 Skupština je veoma uspešno organizovana i uspešno radila.

Slavko Luković

 

   

       Član IO SPOS-a

Slavko Luković

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien