SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PRATEĆI PROGRAM FORUMA „KAKO POKRENUTI ORGANSKU PČELARSKU PROIZVODNJU U JUGOISTOČNOJ SRBIJI“Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.574

Kao što je najavljeno, Regionalna asocijacija pčelarskih organizacija jugoistočne Srbije i Udruženje pčelara „Jablanica“ iz Lebana, pod pokroviteljstvom SO Lebane, organizuju Forum „Kako pokrenuti organsku pčelarsku proizvodnju u jugoistočnoj Srbiji“, u petak 4. aprila 2014. u 15 sati u Vizitorskom centru „Teodora“, na samom arheološkom lokalitetu „Caričin grad“, pored sela Prekopčelica, u blizini Lebana. PRE FORUMA, organizovan je obilazak arheološkog lokaliteta, sa profesionalnim vodičem, sa organizovanim prevozom od Lebana do Vizitorskog centra za najavljene učesnike Foruma.

 

Okupljanje učesnika Foruma, koji žele da obiđu arheološki lokalitet “Caričin grad” (a nisu došli sopstvenim prevozom) je u 13 sati ispred hotela “Caričin grad” u Lebanu, odakle je organizovan prevoz (od strane Udruženja pčelara “Jablanica” Lebane) do lokaliteta arheološkog nalazišta, odnosno Vizitorskog centra “Teodora”. Onima koji ne znaju put, a došli su sopstvenim prevozom, preporučujemo da budu na istom mestu u navedeno vreme, kako bi lakše stigli do krajnjeg odredišta.

Međutim, svi koji žele da putuju organizovanim prevozom (a nisu došli sosptvenim automobilima), dužni su da se unapred najave kontakt osobi (Nebojša Jović, predsednik UP “Jablanica” Lebane, 061/8826-201).

Obilazak samog arheološkog lokaliteta organizovala je Turistička organizacija Lebana, uz angažovanje zvaničnog vodiča iz gradskog muzeja u Leskovcu. Vreme potrebno za obilazak je 60 minuta.

Istovremeno, u Vizitorskom centru “Teodora” nalaziće se postavka umetničkih dela pod imenom “Budimo ljudi”, posvećena patrijarhu Pavlu, našeg poznatog umetnika Bratislava Anđelkovića Bate iz Vučja. Njegove minijature su privukle svetsku pažnju. Slike na zrnu pšenice i na kamenu su nastale na jedinstven način, samo njemu poznatom tehnikom, rađene golim okom bez ikakvih optičkih pomagala.

 

Kompletan program stručnog pčelarskog dela Foruma „Kako pokrenuti organsku pčelarsku proizvodnju u jugoistočnoj Srbiji“, pogledajte OVDE.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien