SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SOMBORSKI PČELARI NA SAVETOVANJU SPOV-aDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.284

U subotu, 3. marta 2012. godine, autobusom i putničkim automobilima članovi Udruženja  „Avram Maksimović“ u Somboru, doputovali su u Novi Sad  i prisustvovali jubilarnom, 30. savetovanju pčelara Vojvodine u organizaciji SPOV-a.

      Ovacijama je pozdravljena dobrodošlica dekana Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu profesora Milana Krajinovića, koji je istakao da je saradnja sa pčelarima Vojvodine obostrano korisna i da su prijatelji iz Jordana spremni da otkupe i  poslednji kilogram meda pčelara Srbije prozvedenog 2011. godine.

      – Za ovakvim rečima  pčelari Srbije vape  dušom, srcem i umom, jer bez pomoći  vrhunskih naučnika nema napretka u pčelarstvu Srbije, počev od proizvodnje do poboljšanja statusa i izvoza meda – istakao je predsednik Udruženja pčelara „Avram Maksimović“ u Somboru  Dragan Mladenović, burno pozdravljen od krcatog amfiteatra Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.

      Izuzetno predavanje održao je prof. dr Zoran Stanimirović, koji je često bio prekidan ovacijama pčelara. Ne samo izuzetnim znanjem, već i blagonaklonošću i spremnošću da pomogne u rešavanju nagomilanih problema u pčelarstvu Srbije, profesor Stanimirović je još jednom dokazao da je vrhunski naučnik i dobročinitelj pčelara.

      Somborski, kao i ostali pčelari napustili su Novi Sad izuzetno zadovoljni,  jer su pored stečenog znanja, nabavili sve ono što im je neophodno za prolećne radove u pčelinjacima.

 

Sekretar UP „Avram Maksimović“ u Somboru

Josip Jurić

     

 

 

 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien