SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

REZULTATI ZA PAMĆENJEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.608

U krcatoj dvorani Doma učenika u Somboru u subotu, 25. februara 2012. godine, održana je godišnja skupština Udruženja pčelara „Avram Maksimović“ u Somboru.

Pored članova Udruženja, Skupštini su prisustvovali i predsednik SPOV-a profesor Nedeljko Stevanović, član Gradskog veća Sombora Čaba Sakač, predsednik pčelara Bačke Palanke Goran Bogunović, Karavukova Ljubiša Ristić i Bačkog Monoštora Marin Šuvak.

Pozdrave sa najlepšim željama za uspešan rad Supštine uputili su nam predsednik Udruženja pčelara Beograda Boža Petrović, Predsedništvo Udruženja pčelara iz Šapca i čuveni pčelar i teoretičar Jovo Kantar.

U izveštaju o radu istaknuto je da su postignuti izuzetni rezultati, pre svega kada je reč o preuređivanju odavno dotrajale zgrade Udruženja, do odlaska somborskih pčelara na dve ekskurzije o trošku Udruženja, prolećnom pregledu pčela, do prve i veoma uspešne organzacije Međunarodnog sajma u glavnoj ulici Sombora.

– Ipak, promena imena Udruženja „Bačka“ u Udruženje pčelara „Avram Maksimović“ i  povećanje broja članova samog Udruženja za gotovo pedeset odsto, među kojima je najviše žena i mladih pčelara, najvredniji su rezultati u minuloj godini – istaknuto je u izveštaju o jednogodišnjem radu.

Ove godine predviđeno je da se dogradi zgrada Udruženja, a jednoglasno je odlučeno da za pomenutu namenu svaki član uplati po hiljadu dinara. Predsednik  Udruženja Dragan Mladenović  obavezao se da za izgradnju novog dela zgrade uplati deset hiljada dinara.

Godišnja skupština somborskih pčelara završena je uručivanjem priznanja  koja su od SPOS-a i SPOV-a dobili najzaslužniji članovi Udruženja i dobrotvori  somborskih pčelara, i zajedničkim ručkom domaćina i gostiju.

 

Predsednik Udruženja pčelara „Avram Maksimović“

Dragan Mladenović

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien