SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SKUPŠTINA U LAZAREVCUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.615

I pored veoma loših vremenskih uslova UP „BUDUĆNOST“ iz Lazarevca 5. februara 2012. godine u Velikoj sali GO Lazarevac održalo je redovnu godišnju Skupštinu. Posećenost je bila iznad očekivanja za ovakve vremenske uslove, 79 članova,a među njima i član IO SPOS-a gospodin Goran Čakardić.

Pre početka Skupštine poznati pčelar i naš član Mileta Marković održao je  predavanje na temu radovi na pčelinjaku od zazimljavanja pa do bagremove paše.

Na početku Skupštine odata je poslednja pošta minutom ćutanja preminulim članovima Mladenu Kulundžić i Branislavu Lazić.

U svečanom delu su uručena priznanja SPOS-a nagrađenim članovima, zatim su uručene članske karte novoučlanjenim članove njih je 20 i to su uglavnom mladi starosti 25-35 godina.

Zatim su podneti izveštaj o radu u 2011 u kome su pobrojane sve aktivnosti i beneficije koje su članovi imali među kojima i: dobili su po kompetnu košnicu, zdravstvenu kontrolu uzoraka pčela, laboratorsku kontrolu kvaliteta meda a sve to sa učešćem pčelara od 50%, nabavku matica uz učešće od 50%, apigard i mravlju kiselinu uz učešće od 30%, oksalnu kiselinu su dobili besplatno ostalo je platilo Udruženje. Tako da su naši članovi imali vrlo povoljne uslove za zdravstvenu zaštitu i kontrolu pčela i njihovih proizvoda. Završen je projekat geografske zaštite meda sa ovih prostora u kome je učestvovalo 122 pčelara. Zaštićen je pod imenom „KAČERSKI MED“ kao 58 proizvod u Srbiji sa geografskom oznakom. Takođe su organizovane i dve ekskurzije od kojih je jedna petodnevno pokloničko putovanje u Manastir Hilandar a posećeno je srpsko vojničko groblje na Zejintiliku u Solunu kao i Manastire Meteori i Sv.Petka i to po veoma povljnim uslovima. Pomažemo odežavanje školskih pčelinjaka kao i pčelinjaka „ZEMLJE ŽIVIH“ (leče se narko zavisnici) koje smo formirali predhodni godina , prikupljeno je 140kg meda za humanitarne namene i podeljen je deci i omladini ometenoj u razvoju, socijalno ugroženim porodicama, penzionerima itd.Podneti su finansiski  izveštaj kao i izveštaj  Nadzornog  odbora i Plan rada za 2012. godinu i svi su jednoglasno prihvaćeni.

Posebno je naglašena podrška Saveta za poljoprivredu i rukovodstva lokalne samouprave na čelu sa predsednikom GO Lazarevac bez čije finansiske pomoći ne bismo uspeli sve planirane aktivnosti da realizujemo i na tome im se zahvaljujemo i da se ta saradnja ubuduće nastavi.

U izbornom delu Skupštine izabrani su: za predsednika  UP „Budućnost“ Radisav Milosavljević dosadašnji predednik i to jednoglasno kao i novi članovi Skupštinskog i Nadzornog odbora.

Skupština je protekla u veoma prijatnoj,  konstruktivnoj i radnoj atmosferi a pokazala je još jednom da smo dobrom organizacijom postigli veliko jedinstvo i slogu u Udruženju i pored toga što imamo trenutno 162 člana.

UP „Budućnost“
Foto: Milosavljević Ivan

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien