SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

OBUKA iExec Business EssentialsTMDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.701

Danas je započela obuka za efektivno i efikasno povezivanje u klastere i korišćenje savremenih informacionih tehnologija i interneta u poslovanju (iExec Business EssentialsTM), u organizaciji Ministarstva trgovine i usluga Republike Srbije, Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu i Centra za konkurentnost i razvoj klastera. Jedan od 22 polaznika ovog kursa je i predsednik SPOS-a.

Zahvaljujemo se Ministarstvu trgovine i usluga što je izašlo u susret molbi SPOS-a da ima svog predstavnika na ovoj važnoj obuci. Jer, Ministarstvo ekonomije finansijski podržava stvaranje klastera, te je neophodno razraditi proceduru stvaranja klastera pčelarskih organizacija u Srbiji radi uspešnijeg njihovog delovanja u najbližoj budućnosti. Uz to, ova obuka pokriva jedan važan segment savremenog poslovanja, a to je primena informacionih tehnologija i interneta u poslovanju. Kurs podrazumeva tri dana obuke i 20 dana rada kod kuće na izradi tj. uobličavanju poslovnog predloga. 

iExec Business Essentials TM je razvijen u saradnji između Creative Learning Studio, Corporate Social Responsibility, CISCO i IBSG (Internet Business Solution Group). IBSG angažuje iskusne izvršne direktore i menadžere sa liste "Global 500" kompanija u strateškom planiranju, pomažući im u razvoju inovativnih poslovnih rešenja i procesa uz korišćenje naprednih tehnologija. 

Kurs se održava u CISCO zgradi poslovnog centra Airport City u Beogradu. Nakon završene obuke, Fakultet tehničkih nauka polaznicima izdaje Uverenje o uspešnoj obuci i ispunjenim propisanim zahtevima sa jasno iskazanim brojem kontaktnih sati, što je moguće dalje iskoristiti u obrazovanju i sertifikaciji, dok CISCO ENTREPRENEUR INSTITUTE izdaje CISCO CERTIFICATE. Obuka je besplatna za SPOS. 

Među polaznicima nalaze se direktori firmi, public relations menadžeri, zaposleni u Privrednoj komori itd, njih dvadeset dvoje iz cele Srbije. 

Polaznike je danas obišao i gospodin Željko Stojanović, viši savetnik u Ministarstvu trgovine i usluga, šef Odseka za usluge na domaćem tržištu, poželeo im uspešan rad i dao pojašnjenja šta sve planira Ministarstvo trgovine na planu formiranja i razvoja klastera u Srbiji, ali i poboljšanju poslovanja na bazi informacionih tehnologija, što polako postaje prioritet svake ozbiljne firme, bez obzira na sektor kojim se bavi. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien