SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

MED IZ STANDARDA KVALITETA „DOBRA PČELARSKA PRAKSA“ USKORO SASTOJAK EKSKLUZIVNOG HLEBADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.498

Savez pčelarskih organizacija Srbije i DELHAIZE SERBIA d.o.o. Beograd, zajedno su proteklih meseci radili na razvoju nove vrste hleba na tržištu, čiji će jedan od sastojaka biti med iz pčelarske proizvodnje članova SPOS-a u okviru standarda kvaliteta „Dobra pčelarska praksa“. Ugovor je potpisan 2. jula 2014. godine, a hleb će se uskoro naći na tržištu u prodajnim objektima DELHAIZE SERBIA d.o.o.

Ugovor nije komercijalnog tipa za SPOS, već ima isključivo marketinški karakter, tj. cilj mu je isključivo promocija SPOS-ovog standarda kvaliteta „Dobra pčelarska praksa“ kroz prodaju navedenog hleba, za koji se očekuje procenjena godišnja prodaja od oko 300.000 jedinica.

DELHAIZE SERBIA d.o.o. izabrao je proizvođača hleba, firmu iz Beograda, koja je treći potpisnik ugovora.

Hleb će se plasirati pod robnom markom „Od naše zemlje“. Za njegovu proizvodnju koristiće se isključivo med isporučen od proizvođača koji je sa SPOS-om zaključio Ugovor, odnosno od članova SPOS-a koji su med proizvodili po standardu kvaliteta DPP, po osnovu Ugovora o licenci potpisanog sa SPOS-om.

Na pakovanju hleba stajaće sledeći tekst:

Med u hlebu je domaćeg porekla, proizveden u skladu sa standardom kvaliteta Saveza pčelarskih organizacija Srbije “Dobra pčelarska praksa” – BEE G.A.P.

Neposredno pored navedenog teksta, na pakovanju hleba biće odštampan logo SPOS standarda kvaliteta BEE G.A.P.

DELHAIZE SERBIA d.o.o. i SPOS će zajednički vršiti edukaciju potrošača u vezi sa 100% domaćim medom i zajednički će se zalagati za plasiranje na tržište Republike Srbije isključivo pčelinjeg meda vrhunskog kvaliteta.

DELHAIZE SERBIA d.o.o. će na svom sajtu, facebook stranici, u svojim redovnim akcijskim katalozima, kao i u svim ostalim sredstvima oglašavanja, a kada to oglasni prostor omogućava, isticati da je hleb proizveden u saradnji sa SPOS, s tim da će se uvek navoditi puno ime SPOS-a (Savez pčelarskih organizacija Srbije), iza kog se u zagradi navodi skraćenica SPOS.

Med će DELHAIZE SERBIA d.o.o. isporučivati firma koja sa SPOS-om ima zaključen Ugovor o otkupu i prodaji meda i drugih pčelinjih proizvoda pčelara članova Saveza pčelarskih organizacija Srbije, a med će otkupljivati isključivo od pčelara koji su potpisali Ugovor o licenci sa SPOS-om, za pristupanje standardu kvaliteta ”Dobra pčelarska praksa”.

Pravovremeno ćemo vas obavestiti o datumu kada će se hleb sa medom i đumbirom naći u prometu.

SPOS izražava zadovoljstvo zbog potpisivanja ovakvog ugovora, i pohvaljuje DELHAIZE SERBIA d.o.o. kao društveno odgovornu kompaniju koja ima za cilj da u svojim objektima plasira samo apsolutno ispravan med, kako direktno, tako i na navedeni način, kroz razne proizvode čiji med može biti sastojak. Nadamo se da će saradnja biti plodonosna, i da će se vremenom širiti na nove proizvode.

IO SPOS-a

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien