SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SVE O PRVOM DRŽAVNOM PČELARSKOM SAJMUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.452

Ovde možete pročitati sve servisne informacije koje se tiču učešća na Prvom državnom pčelarskom sajmu u organizaciji SPOS-a, koji će se održati u hali 12 Beogradskog sajma 14. i 15. februara 2009. godine.

 

 

PRVI DRŽAVNI PČELARSKI SAJAM

Hala 12 Beogradskog sajma, 14. i 15. februar 2009. godine

 

U organizaciji SPOS-a, 14. i 15. februara 2009. godine u Beogradu će se održati Prvi državni pčelarski sajam sa međunarodnim karakterom, sa kompleksnim programom i prodajnim, izložbenim, obrazovnim, promotivnim, privrednim i turističkim sadržajem. SPOS je obezbedio da ulaz na sajam bude besplatan i za građane i za pčelare.

 

PRVI DAN ZA PČELARE

Prvi dan sajma biće posvećen pčelarima. Pozivamo SVE pčelare Srbije i okolnih zemalja da organizovano, preko svojih društava, obavezno posete sajam, jer smo u saradnji sa izlagačima pčelarske opreme postigli dogovor oko davanja specijalnih sajamskih popusta i akcija, tako da ćete na ovom sajmu moći da se snabdete svom potrebnom opremom i repromaterijalom pod najpovoljnijim mogućim uslovima, kakve nigde nećete naći. Ovde vam prezentujemo do sada postignute dogovore:

 

NEKTAR iz Kragujevca

Za svakih 10 kg kupljenih satnih osnova kupcu sleduje pčelarski šešir sa znakom firme Nektar.

Za svakih 20 kg kupljenih satnih osnova kupcu sleduje majica sa natpisom firme Nektar. 

Na svakih 10 kupljenih pogača za prihranjivanje pčela kupcu sleduje 1 besplatna. 

 

ROLOPLAST iz Kragujevca

Na bilo kojih 10 istih proizvoda od plastike ove firme, kupcu sleduje jedanaesta besplatna. 

 

MEDENA iz Šapca

Na bilo kojih 10 istih elemenata košnice, kupcu sleduje jedanaesti besplatno. To važi za bilo koji deo (ramove, nastavke, podnjače, poklopne daske, krovove…), ali i za cele košnice. 

 

MINELI iz Kragujevca

Za bilo koju kupovinu u vrednosti od najmanje 1.000 dinara na štandu ove firme, kupac bira poklon sa tezge u vrednosti od 10% od iznosa na računu. 

 

APITRADE iz Leskovca

Na svakih 10 kg kupljenih satnih osnova, kupcu sleduje još 1 kg besplatno. 

Na svakih 10 kg zamenjenog voska za satne osnove, jedanaesti kilogram kupac zamenjuje bez naknade. 

Na svakih 10 kg kupljenih pogača za prihranjivanje pčela, kupcu sleduje 1 pogača besplatno. 

 

NEKTAR iz Bečeja

Na svakih 10 kg zamenjenog voska za satne osnove, kupac dobija na poklon plastičnu nosiljku za 6 tegli meda (dok traju zalihe). 

Za svaku kupovinu od najmanje 50 kg satnih osnova, kupac dobija na poklon 5 kg satnih osnova. 

 

EKOPLAST iz Novog Sada

Za bilo koju kupovinu na štandu ove firme u vrednosti od najmanje 1.500 dinara, kupac dobija na poklon 30 bočica za propolis, bilo koje veličine, po izboru. 

Za bilo koju kupovinu na štandu ove firme u vrednosti od najmanje 2.500 dinara, kupac dobija na poklon majicu sa znakom firme. 

 

MARK KOM, Kupinovo

Za svaku kupovinu, kupac može da bira robu sa tezge u iznosu od 10% ukupne vrednosti na računu. 

 

MARKOVIĆ zbr, Svrljig

Za svaku kupovinu od preko 1.000 dinara, kupac dobija na poklon jedan pčelarski nož ili nosač ramova, po izboru. 

 

IVANIĆ, Nova Pazova

Bilo koji tip košnice stajaće samo na štandu ove firme 33 evra, isključivo tokom dva dana trajanja Sajma. 

 

VUPLAST, Gornji Milanovac

Za svaku kupovinu od preko 1.300 dinara, kupac bira sa štanda robu u vrednosti od 100 dinara na poklon. 

 

EVROTOM, Ruma

Tokom trajanja Sajma, Evrotom daje 15% popusta na svu robu. 

 

SZPR DRAGAN, Šabac

Za svaku kupovinu robe u vrednosti od najmanje 1.000 dinara, kupac bira poklon sa štanda u vrednosti od 10% iznosa na računu, pri čemu učestvuje i u nagradnoj igri, gde se dobitnici izvlače u oba dana sajma. Prvog dana se izvlači sunčani topionik od prohrom lima, a drugog dana sunčani topionik od pocinkovanog lima.

 

MEĐUNARODNI SEMINAR

Pored izuzetnih uslova pri nabavci opreme, obezbeđen je izvrstan obrazovni program za posetioce, u vidu Međunarodnog stručnog seminara pod nazivom “SLOŽNO U BUDUĆNOST”, 14. februara, sa sledećim programom:

12.00–12.35        Dipl. ing. Vlado Auguštin, Metlika, Slovenija 

Savetnik specijalista za tehnologiju pčelarenja Pčelarskog saveza Slovenije, Predsednik Pčelarskog saveza Bele Krajine, Predsednik Pčelarskog društva Metlika  

– Suzbijanje varoe u Sloveniji i perspektive shodno propisima u Evropskoj Uniji

12.35–13.55        Dr vet med. Zlatko Tomljanović, Zagreb, Hrvatska 

Stručni savetnik za bolesti pčela Hrvatskog pčelarskog saveza, Predsednik Izdavačkog saveta časopisa “Hrvatska pčela” 

–  Bolesti pčela i tehnika pčelarenja – problemi i izazovi

13.55–14.30        Dipl. ing. Vlado Auguštin, Slovenija 

– Iskustva sa trovanjem pčela neonikotinoidima u Sloveniji  

14.30–15.15        Mr Nebojša Nedić, Poljoprivredni fakultet, Beograd 

– Iskustva i saznanja sa studijskog boravka u SAD-u   

 

Seminar se održava u sajamskoj hali 12, pored izložbenog prostora, u ograđenom delu sa 500 sedišta. Ulaz na seminar je besplatan za sve zainteresovane.

 

DRUGI DAN ZA POTROŠAČE 

Drugi dan sajma biće posvećen prevashodno građanima. Organizovaćemo tribine o korisnosti redovnog konzumiranja pčelinjih proizvoda, savetovališta za građane sa apiterapeutima, a saradnjom sa ekološkim organizacijama, trgovinama zdrave hrane i drugim poštovaocima prirode otvorićemo niz atraktivnih sadržaja za ljubitelje čiste sredine i zdrave hrane. Organizovaćemo jednodnevni vrtić za decu sa zabavnim i obrazovnim karakterom, gde će decu zabavljati i animirati Kraljica meda i vaspitačice. Projektovaćemo DVD film SPOS-a o apiterapiji, a izlagači na štandovima deliće ga besplatno svojim kupcima, zajedno sa promotivnim brošurama koje ćemo štampati. Sve te aktivnosti biće promovisane u pisanim i elektronskim medijima, medijskim pokroviteljima ovog sajma.

Marketing sajma biće sveobuhvatan i usmeren pre svega ka ciljnim grupama (deca, zaposleni u dobrostojećim firmama i ustanovama, dobrostojeći deo populacije…), ali i prema onima kojima bi pčelinji proizvodi najviše pomogli u olakšavanju svakodnevnog života (rekonvalescenti, penzioneri) ili postizanju boljih rezultata na svakodnevnim radnim zadacima (učenici, studenti, profesori, sportisti, poslovni ljudi, IT i ekonomski stručnjaci, radnici, tj. svi oni koji se intenzivno umno ili fizički iscrpljuju).

Svi posetioci koji kupe bilo koji pčelinji proizvod na bilo kom štandu, dobiće kupon koji će ubaciti u nagradnu kutiju, a nagrada će biti bure meda (50 kg), što će se takođe koristiti u promotivne svrhe.

 

 

USLOVI ZA UČEŠĆE NA SAJMU 

SPOS je svojim značajnim finansijskim učešćem u organizaciji sajma, obezbedio izuzetno povoljne cene izložbenog prostora.

Ako izlagači sami obezbeđuju štandove, kotizacija za učešće (koja obuhvata dobijanje 2 m2 za izlaganje i 2 m2 za stajanje izlagača) iznosi 8900 dinara (članovi SPOS-a koji izlažu isključivo pčelinje proizvode imaju popust od 50%, te je kotizacija za njih samo 4.450 dinara). Kompletna suma od izlagača pčelinjih proizvoda biće upotrebljena za kupovinu marketinškog materijala, tj. za kupovinu 100 DVD-a SPOS-a o apiterapiji (SPOS zadržava pravo da ovu cifru menja, jer cena umnožavanja DVD-a strogo zavisi od kursa evra), koji će izlagači dobiti, ali uz obavezu da ga besplatno dele već u subotu (cilj je da ga dobije prvih 100 kupaca na svakom štandu, što će biti maksimalno promovisano u medijima, te će svaki građanin znati da će mu bilo kakva kupovina u subotu doneti besplatan DVD o apiterapiji).

Prema tome, svojom kotizacijom, svaki izlagač pčelinjih proizvoda samo kupuje DVD o apiterapiji, a izlagački prostor praktično dobija besplatno. Cilj nam je da potrošačima podelimo što veći broj DVD-a što će povećati prodaju meda i u budućnosti. I SPOS će tokom promocije sajma organizovati podelu DVD-a kroz nagradne igre i slično.

Sve izlagače kao i sve pčelare Srbije pozivamo da do 10. decembra 2008. uplate i dodatne količine DVD-a po ceni od 45 dinara (puna informacija je data na posebnom mestu u ovom broju Pčelara), nevezano za ovaj sajam. Ne propustite ovu šansu da svim svojim stalnim, ali i potencijalnim kupcima, poklonite DVD kada od vas kupe med, jer će vam on pomoći da povećate prodaju u budućnosti.

Ako je izlagačima opreme, pribora, lekova, satnih osnova, pogača za pčele (sve osim pčelinjih proizvoda) potreban dodatni prostor preko pomenutih 2+2m2, mogu po kvadratu uplatiti još 500 dinara, ali ne više od 6 m2 po štandu, tako da štand maksimalno može biti veliki 5×2 m (10 m2). Ako je nekome potrebno još više prostora, moraće da zakupi još jedan štand.

Prijava za učešće na sajmu obavlja se od 8. decembra 2008. godine do 12. januara 2009. godine sledećom procedurom. Najpre telefonom pozovete sekretara SPOS-a (011/2458-640) da bi vam dao informaciju da li još uvek ima mesta (prednost imaju prvoprijavljeni). Kad od njega dobijete informaciju, vršite uplatu na račun SPOS-a u Agrobanci: 245-50930-19, a uplatnicu sa podacima (ime i prezime, puna adresa, telefoni, mejl, spisak svega što izlažete, naziv društva pčelara preko koga ste član SPOS-a) šaljete na adresu SPOS-a sa naznakom “Za sajam”. Raspored izlagača u hali 12 određuje organizator po sledećim principima. Mesto vidljivo sa samog ulaza u halu 12, dobiće oni izlagači koji od Beogradskog sajma zakupe tipizirane sajamske štandove (ili ih sami donesu), radi što bolje medijske promocije sajma. Ostali izlagači biće raspoređeni javnim izvlačenjem početkom februara, o čemu ćete biti obavešteni preko sajta SPOS-a i Pčelara. Do 12. januara nije dozvoljen zakup više štandova za izlaganje pčelinjih proizvoda od strane istog lica (ili lica sa njegove adrese), a nakon toga će biti moguće, ako bude bilo mesta. Zato bi u dopisu SPOS-u trebalo da stavite i tu napomenu da ste zainteresovani za veći broj štandova za izlaganje pčelinjih proizvoda (obavezno navedite broj).

ŠTANDOVI 

Beogradski sajam nudi izlagačima iznajmljivanje tipskih štandova za one koji to žele, dok ostali mogu doneti svoje štandove koje i inače koriste za pčelarske izložbe. Za iznajmljivanje tipskih štandova javljajte se direktno Sajmu, tj. Aleksandru Paviću na 063/600-335, 011/2655-831.

Osnovni štand (trisi konstrukcija, natpis firme iznad štanda, štand 2×1 m, dve stolice) po ceni od 4.519,4 dinara za svo vreme trajanja sajma.

OSNOVNI ŠTAND 

Tipski standardni štandovi (3 vrste) po ceni od 1239 dinara po m2.

TIPSKI STANDARDNI ŠTAND 1

TIPSKI STANDARDNI ŠTAND 2 

TIPSKI STANDARDNI ŠTAND 3 

Tipski luks štandovi (3 vrste) po ceni od 2773 dinara po m2.

TIPSKI LUKS ŠTAND 1 

TIPSKI LUKS ŠTAND 2 

TIPSKI LUKS ŠTAND 3 

Tipski standardni i luks štandovi se prave od 12 m2 pa naviše, po želji izlagača.

Ovako veliki prostor za štand možete dobiti tek nakon potpisivanja posebnog ugovora sa SPOS-om. Javiti se SPOS-u pre zakupa štanda, da posle ne bi bilo problema.

 

OSTALO 

Obezbeđeno je: besplatan parking za izlagače koji se nalazi odmah pored hale (za posetioce po cenovniku za vansajamske manifestacije, što je simbolično), grejanje hale 12 u oba dana sajma, hala na raspolaganju za postavljanje štandova i drugih elemenata dva dana pre i jedan dan nakon sajma, čišćenje hale tokom svih 5 dana. Po komercijalnim uslovima, svi izlagači mogu dobiti priključak struje, vode, telefona, interneta, izdavanje marketinških prostora van sale. Izdavanje marketinškog prostora u hali van štanda izlagača, regulisaće se posebnim ugovorom zainteresovane strane sa organizatorom.

Inače, hala 12 (2300 m2) se upravo detaljno renovira i biće potpuno nova u vreme održavanja našeg sajma. 

 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien