SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ODGOVORI IZ MINISTARSTVADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.779

Kao što smo vas obavestili, poslali smo Rezoluciju evropskog parlamenta o spašavanju pčela svim nadležnima u Ministarstvu poljoprivrede, sa propratnim pismom da je to još jedan dokaz da pčelarstvu nikada nije bilo gore nego sada, te da to potvrđuje i Evropska Unija kojoj težimo. Danas su nam stigli prvi odgovori na dopis.

Naime, prvi nam je odgovorio gospodin mr Budimir Plavšić, Načelnik odeljenja za zdravstvenu zaštitu i dobrobit životinja. Napisao nam je da oni prate situaciju sa bolestima pčela, te da će detaljnije razmotriti ovu rezoluciju, pošto se jedno njeno poglavlje tiče veterinara, te da će probati da pronađu neko rešenje u okviru limitiranog budžeta koji im je na raspolaganju. Odmah smo odgovorili i podsetili na našu molbu da se na određeno vreme pregledi pčela učine besplatnim za pčelare. Očekujemo odgovor. 

Odgovorila nam je i gospođa Lidija Aćimović, rukovodilac grupe za organsku proizvodnju, i obavestila nas da njena grupa priprema nove pravilnike vezane za organsku proizvodnju u poljoprivredi, shodno novim propisima EU. Zamolili smo je da uključi predstavnike SPOS-a u delu vezanom za pčelarstvo. Očekujemo odgovor. 

Zahvaljujemo im se oboma na ažurnosti i hitnom odgovoru na naš dopis. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien