SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

XVII NAUČNO STRUČNO SAVETOVANJEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.931

7. februara 2009. godine na Poljoprivrednom fakultetu održaće se XVII Naučno stručno savetovanje "Kvalitet meda i selekcija medonosne pčele".

IO SPOS-a je podržao ovo Savetovanje ustupanjem dve strane za promociju Savetovanja u časopisu Pčelar za decembar 2008. godine i februar 2009. godine (paritetna vrednost od 31.000 dinara). 

IO SPOS-a žali što ove godine nije u mogućnosti da finansijski pomogne ovo Savetovanje, zbog velikih planova koji su već zacrtani i finansijski podržani postojećim sredstvima, ali će nastojati da to učini pravovremeno prilikom organizacije narednog Savetovanja. 

 

XVII Naučno stručno savetovanje

«Kvalitet meda i selekcija medonosne pčele»

na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu – Zemunu

 

Poštovani pčelari kao i prethodnih godina 7. februara u subotu, održaće se na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu tradicionalno XVII naučno stručno savetovanje iz pčelarstva sa međunarodnim učešćem.

Predavanja će biti posvećena aktuelnim problemima proizvodnje i plasmana meda, bolesti legla u Velikoj Britaniji, selekciji i reprodukciji matica u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori i Grčkoj. Dakle, pored gostiju iz inostranstva, kao što su Rob Pakston, Werner von der Ohe, Maria Bouga i Haristos Leonidas, Ministarstva poljoprivrede Srbije, SPOS-a, tako će i domaći stručnjaci sa Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, Zubinom Potoku, Novom Sadu i Banja Luci, Veterinarskog, Biološkog i Farmaceutskog fakulteta u Beogradu, Naučnog instituta za veterinarstvo u Novom Sadu i Beogradu, Instituta za nuklearne nauke «Vinča», Instituta za veterinarstvo «Dr Vaso Butozan» iz Banja Luke, Instituta za zaštitu zdravlja Srbije «Dr Milan Jovanović Batut», izneti najnovija ispitivanja i saznanja o konceptu savremene proizvodnje kvalitetnog meda i ostalih pčelinjih proizvoda. Pored toga će se govoriti i o nutritivnim vrednostima u cilju promocije i povećanja potrošnje navedenih proizvoda na domaćem i inostranom tržištu. Koncepcija savetovanja je da objedini robne proizvođače-pčelare, koji će u skladu novih zakonskih regulativa naše zemlje i evrope otkloniti i uskladiti kritične tačke proizvodnje meda i selekcionisanih matica zajedno sa registrovanim institucijama za promociju i marketing.

Ubeđeni smo da ćete na ovom XVII jubilarnom savetovanju dobiti dovoljno informacija da uvećate i plasirate svoje proizvode.

Kao i svake godine organizovaće se i prodajna izložba renomiranih proizvođača opreme, pribora i repromaterijala.

 

UPUTSTVO UČESNICIMA 

            Kotizaciju u iznosu od 500 dinara treba uplatiti na žiro račun 840-1872666-79.

Primalac: Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu, Nemanjina 6, 11081 Beograd – Zemun

Svrha uplate:«Kotizacija za XVII Naučno-stručno savetovanje iz pčelarstva» sa imenom i prezimenom lica za koje se uplaćuje. U cenu kotizacije ulazi zbornik sa kompletnim radovima, poseta izložbi i poklon iznenađenje. Prisustvo predavanjima i diskusijama moguće je uz dokaz (priznanicu) o obavljenoj uplati kotizacije.

Kotizacija se može uplatiti i lično na dan Savetovanja, na pultu za registraciju učesnika.

Za dodatne informacije možete se obratiti na telefon 011/2615-315 lok. 318 ili 240; 2199-805 ili elektronskom poštom na adresu [email protected]

 Predsednik Organizacionog odbora
 Prof. dr Mića Mladenović

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien