SPOS logo
 • 18
 • 18
 • 18
 • 18
 • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

IO SPOS-a RASPISAO KONKURS ZA IDEJNO OBLIKOVANJE AMBALAŽE ZA SRPSKI MEDDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.145

IO SPOS-a na svojoj poslednjoj sednici od 16. novembra 2008. godine, zvanično je raspisao javni Konkurs za idejno oblikovanje ambalaže za srpski med.

Nakon izbora idejnog rešenja, raspisaće se tender za izbor najpovoljnijeg proizvođača. 

 

 

ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ИДЕЈНО ОБЛИКОВАЊЕ АМБАЛАЖЕ ЗА СРПСКИ МЕД

СПОС расписује конкурс за идејно обликовање амбалаже за српски мед. Циљ расписа је добијање уникатне амбалаже/тегле ради повећања препознатљивости српског меда и повећање његовог пласмана. Српски мед је веома квалитетна намирница која заслужује посебну амбалажу која би га издвојила и тиме му донела повећану вредност и препознатљивост. Нова амбалажа треба, убудуће да код појединца/купаца, својим обликом побуди интерес за српски мед већ приликом виђења на полицама продавнице. При томе купац треба да буде сигуран да је купио мед врхунског квалитета који одговара правилнику квалитета меда. У продаји тегла мора бити заштићена етикетом и сигурносном траком.

Идеја треба да буде урађена у тродимензионалној техници, у природној величини, за тегле запремине 730 и 370 милилитара. Приликом израде решења тегли треба планирати да се тегла затвара стандардним металним поклопцима са крупним навојем.

Стручна комисија ће предлоге оцењивати према следећим критеријумима:

 1. Оригиналност.
 2. Критеријум додатне вредности меду, препознатљивост амбалаже међу теглама других произвођача.
 3. Критеријум употребљивости и декоративности.
 4. Примереност за продају у трговинама и на кућном прагу.
 5. Вредност и цена тегле, етикете и сигурносне налепнице.
 6. Укупан утисак целовитости амбалаже.

 Комисија ће обавити избор, и наградити, тј. откупити, најбоље решење тегле, етикете и сигурносне налепнице . Награда за аутора је 25.000 динара.

СПОС задржава право да не изабере ни једно од достављених решења и не закључи уговор о откупу са ниједним предлагачем уколико предложена решења не задовољавају наведене критеријуме, према оцени Извршног одбора СПОС-а.

Материјални трошкови израде предлога се не надокнађују, а достављена решења не враћају. На изричити захтев пошиљаоца/аутора идејног решења, достављена документација ће бити враћена, а у документацији СПОС-а ће се оставити фотокопија или фотографија исте.

На распис се могу јавити организације и појединци. СПОС ће од Комисије изабрани предлог најпре дати на оцењивање јавности и путем анкете на сајту СПОС-а. Чланови Извршног одбора СПОС-а и чланови њихових породица не могу учествовати на конкурсу.

Идејна решења треба доставити на адресу: СПОС, Молерова 13, 11000 Београд до 31. маја 2009. године лично у просторијама СПОС-а уз потврду о пријему или препорученом поштом. Идејно решење мора бити затворено и са видљивом назнаком: НЕ ОТВАРАТИ, КОНКУРС ЗА АМБАЛАЖУ.

У достављеној документацији морају бити достављени и следећи подаци: Име, презиме, адреса, Е-маил адреса и телефон аутора, решење у три димензије за амбалажу, кратак опис предности амбалаже и етикете, потписана изјава да предложено решење није у употреби нигде у земљи и иностранству, потписана изјава подносиоца да је решење ауторско дело.

Код одлучивања, у обзир ће се узети само коначна решења тегле, етикете и сигурносне налепнице.

Резултати избора амбалаже ће бити објављени у часопису Пчелар, као и на сајту Савеза пчеларских организација Србије www.spos.info у року од 90 дана од дана закључења конкурса.

СПОС задржава право да не награди-откупи ни једно од достављених идејних решења.

Јавни конкурс објављен је на сајту СПОС-а и часопису Пчелар, а широј јавности презентован у дневном листу Глас јавности. 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien