SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

OKRUGLI STO U VRANJUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.664

U organizaciji SPOS, RAPOJS i Društva pčelara "Beli bagrem" iz Vranja, juče je u Vranju održan okrugli sto na kome je učestvovao i šef odseka za stočarstvo u Ministarstvu poljoprivrede, gospodin Nenad Terzić.

Gospodin Terzić obavestio je pčelare o tome šta Ministarstvo planira u 2009. godini u sferi pčelarstva.

Radi se o završetku evidencije pčelara i obeležavanju pčelinjaka, što bi trebalo da bude završeno već sledeće nedelje. Naime, rad organa Ministarstva na Pravilniku je završen, čeka se samo oficijelna saglasnost drugih nadležnih ministarstava. 

Što se tiče subvencija, one su planirane u iznosu već objavljenom u časopisu Pčelar za decembar, na način kako je tamo navedeno, ali još uvek konačni planovi u Ministarstvu nisu završeni, te zvanične informacije ipak nema. Detalje možete pogledati i OVDE

Planira se i subvencija od 40% za modernu opremu u pčelarstvu (50% za tzv. marginalna područja). 

Predsednik SPOS-a je prisutnim pčelarima i predsednicima društava iz 5 okruga izneo osnovne detalje iz rada SPOS-a u 2008. godini, sa planovima u 2009. godini. 

Bilo je dosta korisnih predloga upućenih od strane prisutnih, te će ih SPOS uzeti u obzir u daljem radu. 

SPOS se posebno zahvaljuje gospodinu Terziću što nam je izašao u susret i prisustvovao ovom okruglom stolu, iako je organizovan tokom vikenda, kao i na svemu što čini da se zajedno izborimo za pomoć države pčelarstvu. 

U radu okruglog stola aktivno je učestvovao i zamenik gradonačelnika Vranja koji je u razgovoru sa predsednikom SPOS-a obećao da će Vranje od sada više pomagati pčelare kroz novoosnovani Fond za razvoj poljoprivrede, čiji je on predsednik. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien