SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

UBIJAMO LI SVOJE UNUKE?Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.694

Austrijska vlada je upravo objavila (preneo Slovenački pčelarski savez), da su završena ispitivanja ishrane miševa genetski izmenjenim kukuruzom, i da su došli do poražavajućih rezultata…

Stručna javnost je to i očekivala, jer je poznato da genetski izmenjeno bilje ima nove proteine u sebi, koje čovekov organizam do sada nije susretao, i ko zna šta još što je organizmu nepoznato. 

Došlo je do smanjenja plodnosti miševa i manjeg broja potomaka. Razlike u odnosu na kontrolnu grupu bile su statistički značajne. Pošto je moguć takav efekat i na ljude, Greenpeace zahteva potpunu zabranu genetski izmenjene hrane. 

Prof dr. Jurgen Zentek, profesor veterinarske medicine i vodeći autor spomenute studije navodi da su miševi već u trećoj i četvrtoj generaciji pokazali smanjenje broja potomaka. 

Dr Jan Van Aken iz Greenpeace international kaže da genetski izmenjeno bilje deluje kao kontraceptivno sredstvo i dovodi do neplodnosti, i pita se kakvu još nesreću trebamo da čekamo pa da zabranimo ovakvu hranu koja preti da ubije čovečanstvo. 

Sprovedeno je više eksperimenata u trajanju od 20 nedelja. Ne samo da je bilo manje potomaka, već su imali i manju težinu. 

Ispitivana vrsta kukuruza pripada firmi Monsanto, tolerantna je na herbicide i otporna na štetočine. Odobrena je za setvu u Argentini, Japanu, Filipinima i Južnoafričkoj republici. U Meksiku i Evropskoj Uniji odobrena je za ishranu stoke. 

Dr Jan Van Aken kaže i da je dobijeni efekat na plodnost, tj. reprodukciju, potpuno neočekivan ya naučnu javnost. Samim tim je cela stvar još opasnija, jer se polako uviđa da je NEMOGUĆE držati pod kontrolom moguće negativne efekte genetski izmenjene hrane. 

Spasimo našu decu i unuke, BOJKOTUJMO GENETSKI IZMENJENU HRANU! Tako ćemo spasiti i pčelarstvo. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien