SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

INFORMACIJA O RASKIDU UGOVORA SA BRZOM POŠTOM DEJLI EKSPRESDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.705

Objavljujemo punu informaciju o raskidu ugovora sa brzom poštom "Dejli ekspres".

 

Poštovani članovi SPOS-a,
 
Kao što znate, SPOS je sa brzom poštom Dejli Ekspres potpisao ugovor o povlašćenim cenama za slanje poštanskih pošiljki za članove SPOS-a.
Međutim, početkom marta je SPOS dobio obaveštenje mejlom (od direktora prodaje Dejlija) u kome se navodi da je Dejli izvršio korekciju cena za slanje paketa preko kurirske službe Dejli Ekspres (na šta po ugovoru ima pravo), ali tako da je cene vratio na standardne cene koje važe i za sve ostale, što smo ocenili kao činjenje koje nije u duhu dobre poslovne saradnje. Kao razlozi su navedene situacije gde neki članovi SPOS-a po njima zloupotrebljavaju ugovor, jer šalju pošiljke iz svojih primarnih biznisa, npr. prodavnice auto delova, knjižare, trafike, što ugovorom apsolutno nije bilo zabranjeno kako se to može zaključiti iz Dejlijevog mejla. Takođe je navedeno da je njihov kurir napadnut od strane jednog člana SPOS-a, koji je razbio staklo na vozilu, a ono je poseklo kurira po licu. Taj razlog SPOS svakako ne može da uvaži, jer za takve slučajeve su nadležni policija i sudovi, a ne ni Dejli ni SPOS.
Ocenili smo da su izgovori krajnje nekorektni (jer se čak navodi kršenje nečega što u ugovoru nigde ne piše), ali smo im ipak predložili da cene snize na neki pogodniji nivo od tržišnog, kada već rade sa ovako velikom organizacijom, pa kome cene budu odgovarale, sarađivaće i dalje sa njima. Ipak, oni su i to odbili i ostali pri stavu da rade po tržišnim cenama. Iz razloga zaštite interesa svojih članova i zbog poštovanja principa dobre poslovnosti, za koji smatramo da je narušen, SPOS je odlučio da raskine ovaj ugovorni odnos i sa svoje strane.
Svaki odnos između članova SPOS-a i Dejli Ekspresa ukoliko to neko bude želeo biće standardan tržišni odnos bez pokroviteljstva SPOS. Svi članovi SPOS-a koji i dalje budu zvali filijale Dejli ekspresa po Srbiji trebalo bi da znaju da su sve filijale dobile uputstva da se sprovodi redovan cenovnik, a da ugovor koji je postojao nije više na snazi.
SPOS će uložiti napore da u skorijem vremenskom periodu pronađe novu kurirsku službu, koja bi pružala svoje usluge članovima SPOS po povlašćenim cenama i uslovima.
Svi članovi SPOS-a biće blagovremeno obavešteni o ostvarenoj saradnji sa novom kurirskom službom.
 

Sekretar SPOS-a,
Radivoje Ranković

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien