SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

JUBILARNA I IZBORNA SKUPŠTINA U ŠAPCUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.023

Danas je održana jubilarna Skupština Društva pčelara Šabac povodom 115 godina organizovanog pčelarstva u Šapcu, koja je ujedno bila i izborna i na kojoj je za novog predsednika Društva jednoglasno izabran Branislav Đuričić, pčelar iz Šapca.

Skupštini je prisustvovao veliki broj gostiju iz mnogobrojnih društava pčelara, iz Badovinaca, Bogatića, Novog Sada, Šida, Loznice, Valjeva, Sremske Mitrovice, Rume, Koceljeve, Mionice, Osečine i Pecke. Takođe su skupu prisustvovala i dva člana IO SPOS-a, Živan Radaković iz Sremske Mitrovice i Milorad Evtić iz Valjeva, zatim predsednik Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine Nedeljko Stevanović, predsedavajući Skupštine SPOS-a Đorđe Mrkić i predsednik SPOS-a Rodoljub Živadinović, koji je nakon Skupštine učestvovao u radu okruglog stola sa svim prisutnim gostima i lokalnim pčelarima, gde je odgovarao na pitanja o aktivnostima SPOS-a. 

Skupština je izabrala novo rukovodstvo društva na čelu sa Branislavom Đuričićem, poznatim pčelarom iz Šapca, dugogodišnjim aktivistom Društva i SPOS-a. Čestitamo izabranima i želimo im uspešan rad u predstojećem periodu! 

Nakon Skupštine i okruglog stola, održan je i radni sastanak društava regiona na kome je 10 prisutnih društava dalo saglasnost za osnivanje sporazumne asocijacije pčelarskih organiyacija Mačvanskog i Kolubarskog okruga, koja će, kako je zaključeno, biti formirana u januaru. 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien