SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PČELARSKE SEKCIJE NA EKSKURZIJIDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.854

Udruženje pčelara "Budućnost" iz Lazarevca je pre izvesnog vremena pokrenulo inicijativu za stvaranje pčelarskih sekcija u osnovnim školama.

Пчелари су поклонили одређен број својих кошница, и школски пчелињаци су заживели. При томе, поред наставница које су држале наставу са ђацима, за бригу о друштвима су били одређени и чланови удружења, а сваке године су били обезбеђени и погаче, шећер и сатне основе.

Најквалитетнији рад је остварен у школама у Степојевцу и Рудовцима. Као награду за набољи успех у пчеларству, УП „Будућност“ им је, 18. октобра подарило стручну еkскурзију. Једнодневни излет је био потпуно бесплатан за децу, а маршрута је била Лазаревац-Топола-Вишевац-Рача.

Домаћин деци и неколицини пчелара из Лазаревца је био Радослав Степановић и фирма „Златна Пчела“. Поред бројних кулурно-историјских споменика, посећен је и један од пчелињака у Борцима, где су деца чула једно лепо предавање из производње ројева, као и радња у Рачи, где су по први пут видели како се производе сатне основе.

Основни циљ је постигнут. Деца су се вратила пуна утисака и још више су заволела пчеларство. Због тога саветујемо и друга удружења у Србији да оснивају и помажу пчеларске секције, па ће тако бити обезбеђена будућност пчеларству.

 Удружење Пчелара  „Будућност“
 Лазаревац 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien