SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

KONAČNA VERZIJA ZAKONA O STOČARSTVUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.764

Zakon o stočarstvu je stigao u srpski parlament. Ali, nakon prolaska kroz pravnu službu Ministarstva i inkorporiranja svih primedbi nakon javne rasprave, Zakon je korenito promenjen u mnogim segmentima. Što se tiče postignutih rezultata po pitanju slobodnog odgajanja matica, nije se ništa promenilo, ali je došlo do nekih sasvim novih momenata koji zahtevaju podnošenje amandmana od strane SPOS-a.

Najveća naša primedba tiče se vrlo nametljivog uvođenja dozvole tretiranja komaraca usred pčelinje paše, što je nedopustivo. Očigledno su oni koji takva prskanja obavljaju imali debelih razloga da se založe za tako nešto. 

U novoj verziji Zakona, koju možete pogledati OVDE, žutom bojom obeležene su nejasne, nelogične, nesprovodljive ili sporne tačke koje će ovih dana razmatrati IO SPOS-a, i nakon toga podneti amandmane. 

Ovih dana uspostavljamo kontakt sa predsednikom Odbora za poljoprivredu Skupštine Srbije, gospodinom Zoranom Mašićem, o kome smo čuli sve najbolje, te se nadamo da će nas razumeti. Bilo bi vrlo korisno da naši aktivisti posete i svoje regionalne poslanike u srpskom parlamentu, kako bi obezbedili podršku za naše amandmane. Pomoć u davanju amandmana obećana nam je i iz Privredne komore Srbije. 

Pošto ovaj Zakon neće brzo na dnevni red, imamo dovoljno vremena da obezbedimo potrebnu podršku većeg broja državnih organa i stručnih i naučnih institucija, pre svega na glavnoj, gore navedenoj, primedbi. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien