SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

USKORO NOVEMBARSKI PČELARDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.878

Sa malim zakašnjenjem, danas je završen novembarski časopis Pčelar, koji donosi veoma zanimljive tekstove.

Pismo pčelarima za novembar napisao je predsednik SPOV-a, Nedeljko Stevanović iz Sremske Mitrovice. 

Tekst Pie Aumerier iz Nemačke uzdrmaće sve prave poznavaoce pčelarstva, jer će im konačno ponuditi materijalne dokaze za sve njihove teze. 

Wofgang Ritter iz Nemačke veoma detaljno objašnjava simptomatologiju nove nozemoze (nosema ceranae), ali lečenje i dalje ostaje bez zvanične preporuke. 

Rajko Pejanović, urednik Pčelara, sačinio je detaljnu reportažu o radu na pčelinjaku jednog od pravih srpskih profesionalnih pčelara čija cela porodica živi isključivo od pčelarstva, Dragoradu Kovačeviću iz Crne Bare. 

Jeff Pettis iz SAD-a pogađa u centar, govoreći o detaljno sprovedenom istraživanju koliko vosak za matičnjake koji je zagađen varoacidima utiče na loš kvalitet dobijenih matica. 

Zlatko Tomljanović iz Hrvatske podrobno izveštava o udarnim novostima sa Treće evropske konferencije iz pčelarstva. 

Očekuju vas i drugi zanimljivi tekstovi, zanimljivosti iz sveta pčela, informacije o radu osnovnih pčelarskih organizacija koje svima treba da služe za primer, i izveštaj o radu SPOS-a. 

Tu je i poziv za veliki seminar koji će se održati na Veterinarskom fakultetu u subotu 8. novembra sa gostom iz Švedske Ingemarom Friesom i našim cenjenim veterinarskim stručnjacima. Dođite da se družimo i zajedno učimo! 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien