SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PREDAVANJE O APITERAPIJI U NOVOJ VAROŠIDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.751

Juče u 17 sati u Novoj Varoši održano je predavanje o apiterapiji koje je bilo izvanredno organizovano i posećeno.

Broj posetilaca je bio oko 240, a organizator, Asocijacija pčelara Zlatiborskog i Moravičkog okruga u saradnji sa Društvom pčelara "Zlatarka" iz Nove Varoši, uspeo je da dovede čak 160 građana (koji nisu pčelari). 

"Tajna" je svakako bila u mudro osmišljenoj organizaciji, sa velikom nagradnom igrom za sve učesnike, u kojoj je podeljeno više od 100 kg meda. Svi građani su čak plaćali i simbolične ulaznice od 60 dinara uz koje su dobijali broj koji je učestvovao u izvlačenju. 

Predavanje iz apiterapije je održao dr med. Rodoljub Živadinović, apiterapeut, kome je posebno zadovoljstvo, osim do sada neviđenog broja prisutnih građana, pričinilo i prisustvo čak nekoliko lekara. 

Predavanju su prisustvovali i predsednici društava pčelara iz Arilja, Prijepolja, Priboja i Sjenice, a najveći put prešao je poznati pčelar iz Ljubovije, Zoran Sević sa porodicom. 

U svakom slučaju, ovaj događaj ostaće zapamćen po pravim potezima organizatora, koji je uspeo da animira i dovede na predavanje veliki broj građana. Sve ovo dobija još veći značaj, ako se uzme u obzir da je u isto vreme, u 17 sati, u gradskoj biblioteci bila zakazana i promocija knjige, koja je takođe privukla veliki broj posetilaca. 

Bilo je veoma interesantno da je i nekoliko dece imalo dovoljno strpljenja da sačeka kraj trosatnog programa i učestvuje u izvlačenju nagrada. 

U holu Doma kulture organizovana je i izložba pčelinjih proizvoda i starih zanata. 

Asocijacija pčelara Zlatiborskog i Moravičkog okruga

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien