SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ZAVRŠENA PROCEDURA PO JEDNOJ OD PRVIH PRIJAVA SUMNJI NA KVALITET MEDA U PROMETU



Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.914

Kao što je poznato, SPOS je sredinom decembra objavio javni poziv pčelarima da prijave medove na tržištu koji su po njima sumnjivog kvaliteta (OVDE). Jedna od podnetih prijava ovih dana je uspešno privedena kraju, čime je onima koji nikome i ni u šta ne veruju, i kojima ništa nije sveto, dokazano da je država Srbija pravna država, i da se pravda može isterati.

Naime, naš pčelar član SPOS-a iz Vladičinog Hana, Srđan Veličković, prijavio je med sumnjivog kvaliteta. Inspekcija je izašla na teren, uzorkovala med, i dokazala da med zaista nije ispravan, te je naložila njegovo povlačenje sa tržišta, iz svih maloprodajnih objekata trgovca u čijoj je jednoj od prodavnica prodavan sumnjivi med.

Danas nam je naš pčelar dostavio odgovor po njegovoj prijavi, koji je dobio od veterinarske inspektorke koja je vodila predmet, i koji ovde u celosti objavljujemo po njegovom odobrenju, radi obaveštavanja pčelara o ishodu SPOS-ove akcije "Prijavite med sumnjivog kvaliteta".

Odgovor sa svim informacijama možete pogledati OVDE.

Narednih dana očekujemo sa nestrpljenjem i rezultate vanredne kontrole kvaliteta meda koju je naložio ministar poljoprivrede prof. dr Dragan Glamočić, a koju je proteklih dana obavljala veterinarska inspekcija u svim opštinama Republike Srbije.

Zahvaljujemo se Upravi za veterinu na adekvatno sprovedenom postupku i podršci poštenim proizvođačima!

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien