SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

GODIŠNJA SKUPŠTINA APATINSKIH PČELARADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.348

17. decembra 2011. godine, u banji „Junaković“, održana je 45. godišnja skupština Društva pčelara „Dunav“ na kojoj su prihvaćeni izveštaj o radu, finansijski izveštaj i izveštaj nadzornog odbora, plan rada i finansijski plan za 2012. godinu. Na skupštini je, pored brojnih gostiju iz Bačkog Monoštora, Bogojeva, Karavukova, Sombora, Sivca, Osijeka i Vukovara, prisustvovalo 52 pčelara, članova našeg udruženja.

Skupštini je prisustvovao zamenik predsednika opštine Apatin prof. Miodrag Bakić, a zbog ranije ugovorenih obaveza naknadno nas je obišao i predsednik opštine dr. Živorad Smiljanić, kome je dodeljeno najveće priznanje SPOS-a diploma prof. J. Živanovića. Od gostiju, skupštini su prisustvovali direktor ŠU Apatin, Miodrag Perović, upravnik banje „Junaković“ Dragomir Obradović, predstavnici pčelarskih društava iz Bačkog Monoštora, Bogojeva, Karavukova i Sivca, predsednik DP „Radilica“ Osijek, Andrija Grbeša, i njegov zamenik Milan Kramer, predsednik Društva pčelara „Cornacum“ Vukovar, Milorad Gaković i drugi, kao i Vidoje Kulić iz Sombora koji je održao besplatno kratko predavanje o nozemi.

Putem video linka, prisutnim pčelarima se obratio predsednik SPOS-a dr med. Rodoljub Živadinović, koji je na pitanja pčelara odgovarao više od pola sata, upoznao pčelare sa procedurama otkupa i izvoza meda, simpozijumom Apimondije, zahtevom za subvencije koje je SPOS uputio Ministarstvu poljoprivrede, i drugim aktivnostima SPOS-a.

Najveće priznanje SPOS-a, Diploma prof. J. Živanović dodeljena je našem počasnom članu Radi Mediću, zlatna značka i zvanje “Zaslužni pčelar” dodeljena je Mariji Hegediš, pohvalnica je uručena Spomenki Kuruc i Jovanu Rohačeku, a zahvalnica Mati Šimunov.
Diploma DP “Dunav” dodeljena je Slavku Bursaću i Mladenu Ječmenici,a zahvalnica DP “Dunav” uručena je foto studiju “Mirić”.

Rade Stevanović

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien