SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

POZIV PČELARIMA ZA UČEŠĆE U PROJEKTU ORGANSKE PROIZVODNJE MEDADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.517

U saradnji sa Nacionalnom asocijacijom za organsku poljoprivredu Srbije, SPOS vas poziva da se javite ukoliko ste zainteresovani da se uključite u proces organske proizvodnje meda. Sticanje serifikata organskog proizvoda daje sigurnu prednost u plasmanu na tom delu probirljivijeg tržišta.
Zainteresovani pčelari bili bi deo projekta organske proizvodnje u Srbiji, koji se dvogodišnjim projektom finansira iz donacije. Projekat predviđa besplatnu sertifikaciju, edukaciju i besplatnu nabavku potrebnog repromaterijala (organski vosak… ).
Ako bi interesovanje bilo dovoljno, i projekat zaživi onako kako je zamišljen, organskoj pčelarskoj proizvodnji otvara se mogućnost plasmana meda u Srbiji i inostranstvu. U Srbiji postoje već specijalizovana mesta (pijaca Blok 44 u Beogradu, specijalizovane prodavnice i budući korneri u velikim sistemima prodaje) i mogućnost odlaska na specijalizovane sajmove Biofach (Nirnberg – Nemačka), SIAL (Villepinte – Pariz – Francuska)… Informacije o mogućnostima plasmana  u Srbiji obezbedila bi Nacionalna asocijacija za organsku poljoprivredu Srbije, a u inostranstvu (Nemačka) SPOS u saradnji sa zainteresovanim firmama.
Pozivamo zainteresovane da se prijave ISKLJUČIVO na mejl [email protected] do 31. decembra 2011. godine. Ako ima više zainteresovanih u jednom društvu pčelara, za svakoga treba poslati ZASEBAN mejl, kako bi prijava bila ispravna. U prijavu upišite sve svoje kontakt podatke, od pune adrese, do svih telefona i mejla. MOLIMO da se ne prijavljuju pčelari koji ne mogu za organski pčelinjak da obezbede lokaciju na kojoj se u prečniku od 3 km prisutno bilje NE tretira pesticidima i ne đubri veštačkim đubrivima.
Nakon okončanja procesa prijavljivanja, svi prijavljeni pozvani su da prisustvuju seminaru o organskom pčelarenju koji će se organizovati u Privrednoj komori Srbije po sledećem programu:

 

GRUPACIJA PRIVREDNE KOMORE ZA ORGANSKU PROIZVODNJU
NACIONALNA ASOCIJACIJA ZA ORGANSKU POLJOPRIVREDU SRBIJE
SAVEZ PČELARSKIH ORGANIZACIJA SRBIJE

organizuju pozivni


SEMINAR O

ORGANSKOM

PČELARENJU


U sredu, 18. januara 2012. godine, u velikoj sali Privredne komore Srbije (Resavska 15, preko puta Tašmajdanskog parka) u 11 sati

 

Pčelarima koji imaju nameru da krenu u ovaj projekat, predavanja će održati stručnjaci i pčelari koji imaju sertifikat za organsko pčelarenje, a koji će ih detaljno upoznati sa principima organskog pčelarenja. Nakon seminara, svako će proceniti može li u svojim uslovima da ispuni stroge zahtevane standarde, što će potvrditi svojim potpisom, koji će označiti punu spremnost za eventualni ulazak u projekat.
Ulaz na ovaj pozivni seminar nije slobodan, jer je broj mesta ograničen.

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien