SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

OTVOREN 42. KONGRES APIMONDIJEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.709

42. Kongres svetske pčelarske organizacije Apimondija, otvoren je 21. septembra u Buenos Airesu, u Argentini.

Svečanom ceremonijom u 16 sati (vreme u Argentini kasni za srpskim za 5 sati) otvoreno je novo poglavlje u radu Apimondije. Naime, ovaj Kongres rekordan je po broju prijavljenih radova, ali je to i Kongres posle kog Apimondija više neće biti ista. Kako je u uvodnoj reči rekao predsednik Apimondije, od sada će se Apimondija i njen period delovanja deliti na dva dela, pre i posle Buenos Airesa. Naime, na Generalnoj skupštini Apimondije koja će se u 14 sati održati 22. septembra, delegati će usvojiti novi program rada i organizacionu strukturu Apimondije.

Takođe, i za Srbiju je ovaj kongres jedan novi početak, jer joj je po prvi put ukazana neformalna čast da njen predstavnik sedi u prvom redu delegata, pod rednim brojem 3, pored ostalih domaćina predstojećih Simpozijuma Apimondije, na ceremoniji otvaranja. Sve to potvrđuje jačanje aktivnosti SPOS-a na međunarodnom planu, što je od velikog značaja radi što boljeg kotiranja srpskog pčelarstva u svetu.

Sutra, nakon Generalne skupštine, zakazan je sastanak sa predsednikom i sekretarom Apimondije na temu Simpozijuma Apimondije u Beogradu.

Inače, SPOS na ovom kongresu predstavlja predsednik SPOS-a Rodoljub Živadinović, a iz Srbije je osim njega došao i Dragoslav Ilić iz Leskovca, privatno.

Zadatak predsednika SPOS-a je pre svega da promoviše naš Simpozijum Apimondije podelom prospekata, i direktnim razgovorima sa naučnim radnicima i izlagačima, kako bi Simpozijum učinili što masovnijim.

Narednih dana izveštavaćemo vas o novinama, a neke su već mogle da se naslute u uvodnim izlaganjima svih predsednika svih komisija Apimondije.

Nama će svakako biti posebno interesantan planirani okrugli sto o ostacima GMO u medu, kako bi saznali šta se događa novo na tom planu.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien